4 medalii pentru vinurile Cramei Oprişor la IWCB 2016: una de aur şi trei de argint

Vinurile Cramei Oprişor au obţinut patru medalii importante la cel mai mare concurs internaţional de vinuri din Europa de Est, IWCB 2016, desfăşurat la Focşani, în perioada 26 – 29 mai. 

Publicitate
Oprisor

Juriul competiţiei a reunit 38 de profesionişti din domeniul vinului, atât din ţară, cât şi de peste hotare (16 din România şi 22 din străinătate), printre care şi trei Master of Wine şi patru deţinători ai Diplomei WSET, enologi, degustători, comunicatori din presa internaţională. Aceştia au avut de analizat 1.495 de vinuri din România şi din alte mari ţări producătoare de vin din lume.

iwcb-2016

Publicitate

Iată şi care au fost vinurile Cramei Oprişor care au obţinut medalii: La Cetate Cabernet Sauvignon 2013 – Aur
La Cetate Tămâioasă Românească 2015 – Argint
Caloian Fetească Neagră 2015 – Argint
La Cetate Fetească Neagră 2014 – Argint
În conformitate cu regulamentul OIV, numărul de distincţii (medalii) acordate în urma jurizării nu poate depăşi 30% din numărul total de probe intrate în competiţie.  Concursul Internațional de Vinuri București 2016 (IWCB 2016) a fost organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de a XIII-a ediție recunoscută de acest for interguvernamental – care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume. Ediția din acest an a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Vrancea, care a înțeles astfel să promoveze imaginea celui mai mare bazin viticol din România pe plan intern și internațional.