7 aprilie: foie gras, branzeturi, paine artizanala si vinuri deosebite pe jazz in 1.000 de Chipuri

Joi, 7 aprilie 2011, incepand cu ora 18.00, wine bar-ul 1 000 de Chipuri (Str 11 iunie, nr 17, Bucuresti) va gazdui o degustare de foie gras, pulpe de rata confiate, branzeturi de capra si dulceturi, in asociere cu o selectie de vinuri dulci din Romania. Alaturi de produsele bucatariei franceze marca Bizac, importate in Romania de FinFin Gastronomie, participantii la intalnire vor savura paine artizanala fabricata de “Creatorii de paine”, precum si un moment artistic oferit de formatia de jazz frantuzesc “Swing en Vogue”, formata din Cristi Constantinescu si Victor Podeanu la chitara si Bogdan Raducanu – contrabas. Stilul pe care il abordeaza baietii se numeste Jazz Manouche, iar spre deosebire de alte stiluri, percutia si swing-ul sunt asigurate nu de catre tobe, ci de chitara ritm, printr-o tehnica speciala numita “La pompe”. Manouche este placut si lejer ca fundal ambiental, dar materialul sonor de jazz isi face simtita prezenta pentru urechile atente.

Lista de vinuri degustate cu aceasta ocazie cuprinde:

Riesling Sirena Dunarii 2001 – Vinarte

Tamaioasa romaneasca La Cetate Miracol 2009 – Crama Oprisor

Grasa de Cotnari 1987 (vinoteca) – Vinia Iasi

Evenimentul se va incheia cu un paharel de Unicum, importat de Heinrig Distribution. Unicum este un digestiv pe baza de ierburi, produs dupa o reteta ungureasca secreta, din peste 40 de plante medicinale.

„Foie gras” este termenul frantuzesc pentru ficat gras, iar metoda de transformare a ficatului gastelor sau ratelor intr-o asemenea delicatesa este una straveche, cu inceputuri datand in Egiptul anilor 2000 i.Hr. In Franta (tara care a adus consacrarea mondiala a acestui produs), 80% dintre consumatorii de foie gras il mananca rece, dar el poate fi aromat cu condimente din aria de gusturi complementare ficatului – precum cimbru, busuioc, coriandru, nucsoara sau enibahar.

Foie gras se serveste cel mai bine la inceputul mesei, atunci cand papilele gustative sunt foarte receptive. Sfatul specialistilor este ca in alegerea vinului sa tineti mai degraba cont de condimentele si celelalte ingrediente folosite pentru prepararea ficatului, pentru ca adeseori foie gras imprumuta din gustul lor. Combinatia dintre foie gras si vinuri albe dulci, de tip Sauternes, este una clasica.

Pretul unui bilet la eveniment este de numai 25 lei / persoana. Din cauza ca numarul de locuri este extrem de limitat, recomandam rezervarile in avans, cu confirmare, la adresa alexandra (at) vinul.ro.

One thought on “7 aprilie: foie gras, branzeturi, paine artizanala si vinuri deosebite pe jazz in 1.000 de Chipuri

  1. Interesant eveniment, mi-a placut, totusi un minus pentru locul foarte inghesuit.
    Sirena Dunarii si Grasa de Cotnari au fost excelente.

Comments are closed.