O suta de invitati au participat joi, 15 martie, la o seara speciala, dedicata degustarii unora dintre vinurile participante la editia a IX-a a Salonului International de Vinuri – Vinvest Timisoara. In Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timisoara, consuli, manageri de companii cu capital romanesc si strain, sefi de institutii si jurnalisti au putut testa in avanpremiera 70 de vinuri oferite de 15 producatori romani si straini. Aceste vinuri, alaturi de multe altele, provenite de la 24 de producatori si distribuitori, vor putea fi degustate in cele 3 zile ale Salonului International de Vinuri VINVEST, din perioada 6-8 aprilie, tot la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.
Din cele 70 de probe, 15 au fost din recolta 2011. Au impresionat atat soiurile romanesti – Feteasca Alba, Feteasca Regala, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca -, cat si cele internationale, precum Chardonnay, Merlot sau Shiraz. Alaturi de vinurile din crame deja cunoscute de invitati – Jidvei, Recas, Wine Princess – s-au aflat si probe din Franta, Italia, Chile si Australia, aduse de importatori sau chiar de producatori. Daca invitatii romani au preferat vinurile straine, oaspetii de peste hotare au solicitat probe romanesti, in special cele realizate din soiuri autohtone. Aproape de miezul noptii, degustarile au continuat, de data aceasta intrecunoscatori, producatorii romani si cei straini au facut un interesant schimbde informatii si vinuri. Si cum vinul bun trebuie insotit de bucate alese, maestrii bucatari din Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, coordonati de Virgil Tamas, s-au intrecut in pregatirea unor delicioase preparate.