A incetat din viata Guy de Poix

Un ultim omagiu, pentru cel ce a innobilat prin experienta si talent savoarea vinurilor romanesti.
Ramas bun, Cavaler alb al vinului romanesc.

Publicitate
Excursii

COMUNICAT DE PRESA
31 IANUARIE 2011

Guy TYREL de POIX (1955-2011)

Contele Guy TYREL de POIX, Presedintele si fondatorul grupului SERVE si creatorul marcilor Vinul Cavalerului si Terra Romana, ne-a parasit sambata, 29 Ianuarie 2011, la varsta de 55 ani in urma unei lupte curajoase cu o boala grea.

Publicitate

Domnul de POIX s-a pregatit pentru stomatologie la care a renuntat pentru a se ocupa de cele 50 de hectare de vie mostenite in Corsica. A venit pentru prima oara in Romania in 1993 iar in 1994 a infiintat SERVE (Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie) care este producatorul a doua dintre cele mai apreciate game de vinuri de pe piata romaneasca: Terra Romana si Vinul Cavalerului. Acesta a fost inceputul ‘aventurii romanesti’, aventura care l-a acaparat si l-a facut sa se indragosteasca de aceasta tara.

Guy a pus dragoste si pasiune in cele aproximativ 100ha de vie pe care compania le detine in Dealu Mare – Ceptura si Cogealac – Constanta si dedicatie si talent in crearea fiecarui vin; sufletul si spiritul sau se gasesc in fiecare sticla de vin SERVE care a iesit din crama si nu rar a muncit cot la cot cu echipa sa pentru asigurarea calitatii si magiei vinului SERVE.

Aceeasi dragoste si pofta de viata a impartit-o in jurul sau familiei, prietenilor si colaboratorilor sai care si-l vor aminti ca cea mai curajoasa si pozitiva persoana pe care au intalnit-o. Copiii sai au avut in el un parinte iubitor si implicat, un prieten dar si un mentor care le-a oferit un exemplu de curaj, naturalete, dedicatie si pasiune in munca si in viata.

Daca se poate spune ceva despre Contele Guy de POIX este ca si-a urmat inima atat in viata personala cat si in cea profesionala si ca a avut curajul sa infrunte fiecare incercare cu demnitate si energie de nestavilit.

Echipa SERVE il va regreta si il va pomeni pentru totdeauna. Guy va dainui in sufletele noastre prin spiritul si creatiile sale.

Miercuri, 2 Februarie 2011, ora 15 :00, va avea loc o ceremonie religioasa in biserica Saint François Xavier din Paris iar inhumarea va avea loc la Campina in intimitatea familiei.

Dumnezeu sa il odihneasca !

* Redactia Vinul.Ro transmite condoleante familiei si apropiatilor!

 

One thought on “A incetat din viata Guy de Poix

Comments are closed.