A murit parintele vinului Amarone

Giuseppe Quintarelli, omul care este recunoscut ca parintele al vinului Amarone, a incetat din viata duminica, 15 ianuarie, la varsta de 84 de ani. Nascut in 1927, in localitatea Negrar, din inima regiunii Valpolicella, Quintarelli a invatat sa faca vinuri de la tatal sau, producator inca dinaintea Primului Razboi Mondial. In 1950, cand a preluat afacerea, Giuseppe Quintarelli a demarat un program gradat de extindere a proprietatii si de imbunatatire a calitatii vinurilor. Traditionalist, dar si perfectionist, Quintarelli a fost unul dintre putinii producatori din Valpolicella care si-a maturat permanent vinul Amarone timp de 7 ani in butoaie de stejar sloven si care si-a confectionat si lipit manual toate etichetele. Mai mult, legenda spune ca producatorul italian dorea ca fiecare sticla de Amarone sa fie usor diferita, chiar si pentru vinul din aceeasi recolta. Cu tot traditionalismul sau, Quintarelli a fost unul dintre primii producatori care au introdus soiuri noi in Valpolicella si care a lansat unul din primele vinuri albe seci din regiune. Intr-o declaratie preluata de Decanter, David Gleave, MW povestea ca, acum 20 de ani, cand a descoperit ca este bolnav de Parkinson, Quintarelli a lasat afacerea pe mana mostenitorilor, numai ca, dupa sase ani, cand a constatat ca vinurile au inceput sa scada calitativ, s-a reapucat de treaba.

Publicitate
Domeniul Bogdan