Multi dintre cei care au luat cu asalt Centrul Vechi in primul weekend cu adevarat de primavara al acestui an au fost surprinsi de explozia de roz afisata pe trei dintre terasele situate in buricul Capitalei. De papioanele chelnerilor, de meniurile in culoarea petalei de trandafir, dar si de faptul ca multi dintre ocupantii meselor consumau cu obstinatie vinuri a caror culoare era fie precum cea a foitei de ceapa, fie precum cea a somonului sau a coralului. Cei mai curiosi au aflat ceea ce initiatii aflasera de zile bune… a inceput „Primavara in Rose”.
Evenimentul organizat de Vinul.Ro se desfasoara in trei restaurante din Centrul Istoric al Capitalei, Charme, Maccheroni si Margo, dar si la Cafe Tabiet, situata in zona Piata Iancului, si isi propune promovarea in randul consumatorilor a vinurilor rose, mai putin cunoscute si, pe cale de consecinta, apreciate de romani.
La aceasta prima editie a proiectului doritorii vor putea degusta, la preturi atractive, vinuri linistite sau spumante. Cramele Recas propun Sole Rose si Rose Planeta, iar Crama Oprisor se prezinta cu Rose Caloian. Nici importatorii nu au scapat ocazia de a-si promova produsele din portofoliu. Heinrig Distribution a venit cu Grenache Rose Gallo si Freixenet Cordon Rosado Seco, in vreme ce Lerida a prezentat cea mai larga gama de produse, Cinsault & Grenache Rose JP Chenet, Rose Sogrape Mateus, Calvet Rose D’Anjou, Rose spumant Mateus si Sparkling Rose JP Chanet. Nu lipseste de la apel nici Directa Marketing&Comunicare, care a pus la bataie Rosado Vina Tobia.
Cei care au ratat sansa de a se bucura de aceste vinuri in weekendul care a trecut nu trebuie sa fie suparati. „Primavara in Rose” abia a inceput, iar iubitorii vinurilor rose le vor putea savura pana pe 22 mai, in locatiile mentionate mai sus.