Accent: Are vinul loc in cluburi? Dar pe plaja?

wine nights in sankt petersburgDe la inceputul verii tot aud intrebarea asta: „ce cauta Vinul.Ro (si vinul, in general – nm) in evenimente de club sau pe plaja. In cluburi nu se bea vin, pe plaja se bea bere. Reprezinta bautul vinului in club sau pe plaja un stil de viata care merita sa fie promovat?”. N-am fost intrebat doar de una sau doua cunostinte, ci de mai multa lume. Prin urmare, cred ca se cuvine un raspuns, pe care incerc sa-l dau aici. Dupa parerea mea, vinul baut cu moderatie – sub toate formele lui coloristice – are un loc important in stilul de viata al oricarei persoane civilizate si care nu e impiedicata de considerente religioase ori de sanatate sa consume bauturi alcoolice. El (fie linistit, fie spumant) reprezinta, din punctul nostru de vedere, cea mai „civilizata” dintre bauturi. El implineste nu doar o nevoie de pozitionare sociala a consumatorului ori una de asortare culinara, ci este un bun „lubrifiant” al interactiunii sociale si satisface – prin diversitatea gustului – orice nevoie decenta de bautura alcoolica. Reusind, totodata, sa ramana cea mai sanatoasa optiune de consum care sa „dea o stare de bine”. Vinul nu este doar „bautura parintilor nostri“, este a noastra si a copiilor nostri. Nu e doar traditie, ci si inovatie, si viitor!

Publicitate
Vinarte

Experientele cu vinuri in club sau pe plaja de pana la ora cand scriu aceste randuri s-au dovedit de succes. Un succes masurat nu doar in cantitatile consumate (spuneam mai devreme despre moderatie), ci mai ales in puterea exemplului – dupa principiul educatiei prin imitatie. Pentru unii, vinul este chiar si o „fita“. Dar asta conteaza mai putin. Publicul prezent in ambele tipuri de local – „de noapte“, la „Wine Nights in Sankt Petersburg Pub” sau langa plaja, pe terasele participante in proiectul „Vin’ la mare” – a imbratisat cu entuziasm „noutatea”, ba chiar in asa masura incat un manager de club imi spunea ca nu a vandut in tot anul trecut atat vin cat a vandut in prima saptamana de promovare a ofertei actuale. Mai important, din punctul nostru de vedere, a fost ca lumea s-a simtit bine, s-a distrat pana la ziua si a revenit in local, cerand acelasi lucru. Iar de pe plaja n-as avea de povestit decat ca am vazut cu ochii mei un grup de 10 persoane devorand la umbra kilograme intregi de midii proaspat luate de pe foc, alaturi de magnum-uri de rose scoase de la gheata si servite in pahare aburite.

Asadar, isi are vinul loc in cluburi sau pe plaja? Noi credem ca da. Vinul trebuie adus si promovat acolo unde sunt oameni, pentru ca el aduce un plus de bucurie.

Publicitate