Adio exportului de vinuri!

Romania va deveni dintr-o tara net exportatoare de vinuri, o tara importatoare, daca statul roman nu va lua masurile de sustinere ale sectorului vitivinicol, se arata intr-un comunicat al Patronatului National al Viei si Vinului.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Daca in 2005 importul de vinuri reprezenta doar 10 % din export, in primele cinci luni ale anului importul a fost cu 165,66% mai mare decat exportul. Valoarea importurilor de vinuri din Romania in primele cinci luni ale anului 2006, este de 7,9 milioane de euro, comparativ cu 1,3 milioane de euro inregistrate in aceeasi perioada in 2005.
“Sprijinul care se acorda producatorilor de vinuri este insuficient si ineficient aplicat si in consecinta in prima jumatate a anului 2008 Romania se va transforma dintr-o tara net exportatoare de vin intr-o piata de desfacere nu numai pentru vinurile din Europa si Lumea Noua, ci si pentru cele din Republica Moldova”, declara Ovidiu Gheorghe, director general al PNVV.

Pe acesta tema, PNVV va organiza o conferinta de presa la care vor fi invitati reprezentanti ai Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vin, ai Departamentului de Comert Exterior si ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Publicitate
Caloian