Adrian Jipa a câştigat Trofeul Someleriei A.S.R. şi Halewood Wines & Spirits 2016

Finala Trofeului Someleriei Halewood Wines & Spirits de anul acesta a avut loc pe 25 martie, la Radisson Blu, iar in urma jurizării, câstigătorul competiţiei a fost desemnat Adrian Jipa, cel care anul trecut a câștigat şi concursul „Cel mai bun maître d’hotel”. Pe locul doi s-a clasat Sergiu Neamțu, medic de profesie, iar pe locul trei, Laurențiu Nica. Cei trei finaliști au fost aleși din cei 20 de concurenți care au participat la etapa semifinală ce a avut loc la Pensiunea Rhein din Azuga.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Participanții la concursul Trofeul Someleriei 2016Competiția Trofeul Someleriei este organizată, în mod tradițional, de Asociaţia Somelierilor din România, împreună cu Halewood Wines & Spirits, sub auspiciile Asociației Internaționale a Somelierilor (A.S.I). Competitia a devenit o  tradiție printre cunoscătorii și degustătorii de vinuri, câștigătorii acesteia putând reprezenta mai departe țara noastră, la nivel internațional.

„Compania Halewood Wines & Spirits, partenerul tradițional al Trofeului Someleriei, a susținut continuu educația somelierilor, competiția fiind un punct de reper pentru industria de profil din România. Importanța concursului a crescut de la an de an, numărul mare de concurenți înscriși arată acest lucru, iar anul acesta, nivelul concursului a fost foarte ridicat”, a declarat Alina Praja, Director Marketing Halewood Wines & Spirits.

Publicitate

Românii își doresc vinuri de calitate și servire impecabilă

Cei trei finaliști și-au dovedit abilitățile de somelieri în cadrul a cinci probe de concurs: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, asocieri de vin cu feluri de mâncare, precum și o probă de simulare a unei scene client – somelier în restaurant.

Adrian Jipa, în timpul probelor de concurs„Constatăm cu bucurie, de la an la an, cum statutul de somelier capătă o importanță tot mai mare în România, pe măsură ce educaţia şi interesul pentru vinurile de calitate cresc. Suntem permanent conectați la pulsul pieței pentru a transpune nevoile ei în produsele noastre. În ultimii ani, ocaziile de consum ale românilor s-au diversificat semnificativ, așa că ne-am îmbogățit și noi portofoliul cu mai multe tipuri de băuturi – vodcă, gin, whiskey. În viitor, ne așteptăm ca, pe lângă somelierii de vinuri, să auzim mai des și de somelieri de spirtoase”, a declarat Marius Bratu, somelier și Sales Manager Halewood Wine & Spirits România

Timp de trei zile, concurenții au fost pregătiți de specialiști în domeniu, profesori și somelieri cunoscuți, precum Niculae Pupază – Presedintele Asociației Maitres D’Hotel di Romania, Florin Voica – Președintele Asociației Somelierilor din România, Alexandru Dan – Vicepreședinte al Asociației Somelierilor din România, George Cioca – Campion Național și câştigator al „Trofeul Someleriei”, ediția 2010, Marius Bratu – somelier și Sales Manager Halewood Wines&Spirits, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai cunoscuți somelieri din România, Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România, Nico Lontras – Executive Chef la restaurante faimoase cu stele Michelin din Europa, Daniela Niculescu – expert în trabucuri și țigări de foi – Laura Chavin și Roxana Murguleț – Director de Producție Halewood Wines & Spirits.
În organizarea evenimentului au fost implicați și partenerii externi ai companiei Halewood Wines & Spirits: Concha y Toro (Chile), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franța), Trapiche (Argentina) și Torres (Spania).