Advertorial: Beciul Domnesc, intre primele 300 de marci din Romania

Marca de vinuri Beciul Domnesc este una dintre cele mai puternice 300 de „supermarci“ din Romania in viziunea Programului Superbrands, se arata intr-o comunicare trimisa partenerilor de afaceri de catre compania vranceana la inceputul acestui an. Includerea in acest onorant top a fost rezultatul unui studiu executat de catre firma Nielsen Romania. Printrun algoritm complex, in care un Consiliu Superbrands format din 26 de specialisti a selectat mai intai 1.260 de marci romanesti din 40 de sectoare economice, primele 740 dintre acestea au fost ulterior evaluate de catre un numar de 1.500 de consumatori, dupa criterii relevante pentru consumatori precum calitate, incredere in marca si distinctie in piata. La studiu – care a fost realizat independent de companiile comerciale vizate – au participat atat marcile locale cat si cele internationale prezente pe piata de la noi, iar esantionul de respondenti este unul reprezentativ la nivel national.

Publicitate
Domeniul Bogdan

„Vincon Vrancea a devenit lider de piata in volume“

Potrivit Marketing Manager-ului Vincon Vrancea, Laurentiu Gioroc, „este o realizare extraordinara ca un brand care s-a nascut in urma cu doar 7 ani sa ajunga in topul celor mai importante marci din Romania, concurand cu branduri nationale si internationale din 40 de industrii diferite. Aceasta confirmare ne-a demonstrat inca o data ca, facand lucrurile temeinic si punand calitatea pe primul loc, intotdeauna sansele de reusita sunt maxime“. Potrivit lui Gioroc, gama Beciul Domnesc beneficiaza de o cota valorica de piata de 6,3% si una in volum de aproximativ 4,1%, fiind totodata si cea mai importanta marca din portofoliul Vincon Vrancea, din punct de vedere al vanzarilor. In 2011, Vincon Vrancea a inregistrat o crestere volumica de 12 %, devenind lider de volum in piata vinului (cu 15,2 market share conform MEMRB) si o crestere valorica de 15%. Potrivit lui Gioroc, aceste rezultate au fost posibile pe fondul unor cresteri semnificative ale costurilor (de productie, comercializare si promovare a produselor), afectand marjele de profit. „Vincon Vrancea detine in acest moment 1.500 ha de vita de vie, dintre care mai mult de 800 ha se afla in diferite stadii de reconversie, datorita unor investitii importante in acest proces ce ne va ajuta sa raspundem in continuare nevoilor si gusturilor consumatorilor nostri. Au fost replantate atat soiuri traditionale romanesti precum Feteasca neagra, Tamaioasa romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Sarba dar si soiuri internationale precum Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Muscat Ottonel. Vinurile Vincon au castigat in 2011 mai multe premii si medalii la cele mai importante si selective competitii de profil. Astfel, prin distinctiile primite la „Vinitaly“, la „Concours Mondial de Bruxelles“, „Bucharest International Wine Contest“, „Vinvest National Wine Contest“ si la „Festivalul International al Viei si Vinului Bachus 2011“ sunt recunoscute oficial atat calitatea vinurilor cat si eforturile oenologilor Vincon Vrancea. Sortimente precum Feteasca neagra, Tamaioasa, Merlot sau Cabernet Sauvignon precum si vinarsurile produse de Vincon au fost apreciate de cele mai exigente jurii“.

• La VinItaly – unul dintre cele mai mari concursuri de profil din Europa – Vincon Vrancea a obtinut distinctia „Gran Menzione“ pentru vinurile Tamaioasa romaneasca Vita Romaneasca 2006 Husi, Feteasca neagra Beciul Domnesc 2009 Cotesti si Cabernet Sauvignon Ambrosio 2008 Odobesti.

Publicitate
Caloian

• La „Bucharest International Wine Contest“, vinurile Vincon au fost premiate cu medalii de aur pentru sortimentul demidulce Tamaioasa romaneasca Dealurile Moldovei si pentru Feteasca neagra 2006, Cotesti. Medalie de aur a primit si Vinarsul Miorita XO (12 ani) si Jad XO Special Reserve (28 ani), in timp ce Miorita XO Special Reserve (18 ani) a primit medalia de argint.

• La „Concours Mondial de Bruxelles“ – cea mai mare competitie internationala de profil – vinurile Vincon au fost premiate cu trei medalii de argint pentru Ambrosio Merlot 2008 Cotesti, Beciul Domnesc Merlot 2008 Cotesti si Casa Vrancea Feteasca neagra 2008 Cotesti.

• La „Vinvest National Wine Contest“, Vincon a primit medalia de aur pentru Jad XO Special Reserve 28 ani.

• La „Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011“, vinul Tamaioasa romaneasca Ambrosio 2008 a primit Medalia de Aur si a fost desemnat castigatorul categoriei „vinuri albe-dulci in palierul de pret 5-10 euro“.