Afla ce vin rosu ti se potriveste!

vin personalitate 93052733 ThinkStockArticol de Loreta Budin // 

Publicitate
SelectWine

Hai sa-ti propun un joc: fa-ti un test MBTI – Myer-Briggs Type Indicator si, in functie de rezultat, afla ce vin rosu ti se potriveste. Exercitiul se poate dovedi extrem de interesant!

Tu ce personalitate ai?

Unul din cele mai populare teste de personalitate este MBTI, care a fost creat pornind de la tipurile psihologice teoretizate de Carl Gustav Jung, fondatorul psihologiei analitice. Pe scurt, fiecare din noi este o combinatie a unor dominante psihologice, raportate la urmatoarele patru axe: extroversiune E – introversiune I; senzatie S – intuitie N; gandire T – afect F; judecata J – perceptie P.

Publicitate

Indicatorul MBTI identifica 16 tipuri de personalitate – combinatii de genul ISTJ, ESPF, ENTJ samd. Daca, in urma testului, indicatorul tau incepe cu I, faci parte din categoria introvertitilor, daca incepe cu E – din cea a extrovertitilor. Testele MBTI originale sunt greu de gasit online. Poti gasi totusi teste similare (www. humanmetrics.com/cgi-win/ jtypes2.asp), care iti fac o radiografie destul de precisa a „eu”-lui interior.

Serios, minutios, de incredere = vin armonios & proaspat

ISTJ: Daca in urma testului ai obtinut acest indicator, inseama ca esti o persoana tacuta, serioasa, minutioasa si demna de incredere. Esti mereu cu picioarele pe pamant, realist si responsabil, iar actiunile tale sunt dictate mai mult de ratiune decat de inima.

Vinul potrivit: Armonios, generos in arome de fructe rosii si negre, cu taninuri elegante si aciditate peste medie.

Tacut, prietenos, loial = intens & complex

ISFJ: Tacut, prietenos, constiincios, minutios, riguros, esti dedicat obligatiilor tale. Loial si amabil, observi si retii detalii specifice despre oamenii care sunt importanti pentru tine. Preocupat de sentimentele celorlalti, te straduiesti sa creezi un mediu armonios atat la serviciu cat si acasa.

Vinul potrivit: Intens, dens, structurat, complex, bogat in culoare, arome, taninuri, cu note de condiment si de magiun.

Perspicace, constiincios, vizionar = intens & condimentat

vin personalitate 121685174 ThinkStockINFJ: Cauti intelesuri si conexiuni in idei si relatii. Vrei sa pricepi ce-i motiveaza pe oameni si esti vizionar in privinta destinului lor. Esti constiincios si fidel principiilor proprii. Ai un plan precis despre cum te poti dedica mai eficient binelui public.

Vinul potrivit: Cu taninuri „coapte”, cu note intense de cirese negre si fructe negre supracoapte, piper negru, ciocolata neagra, lemn-dulce si carne afumata.

Independent, original, cu standarde ridicate = bogat & structurat

INTJ: Ai o minte originala si capacitatea de a-ti implementa ideile si de a-ti atinge scopurile. Vezi imediat modelul in evenimentele exterioare. Sceptic si independent, ai standarde ridicate de competenta si performanta.

Vinul potrivit: Bine structurat, cu taninuri indraznete, care sustin bogatia aromatica si fructuozitatea. Arome predominante de prune si fructe negre, cu note vegetale (ardei gras, masline verzi) si condimente „calde”.

Tolerant, flexibil, observator tacut = corpolent & rustic

ISTP: Tolerant si flexibil, observi in liniste pana ce apare o problema, iar apoi actionezi rapid pentru a gasi o solutie. Analizezi mecanismele din spatele lucrurilor si, prompt, treci in revista o cantitate mare de informatie pentru a izola miezul problemei. Preocupat de cauza si efect, organizezi faptele folosind principii logice, si valorizezi eficienta.

Vinul potrivit: Corpolent, rustic, cu arome intense de fructe negre si pruna si taninuri astringente.

Sensibil, prietenos, ancorat in prezent = lejer & confiat

ISFP: Te bucuri de fiecare clipa. Iti place sa te desfasori intr-un spatiu al tau, si sa muncesti in limitele de timp impuse de tine. Esti loial si fidel propriilor valori, precum si oamenilor care-s importanti pentru tine. Ai aversiune pentru conflicte, nu-ti impui opiniile si principiile altora.

Vinul potrivit: Lejer, proaspat, cu taninuri prietenoase, care emana arome delicate de fructe rosii – cirese, capsuni – si tonuri subtile de fructe confiate si banane.

Idealist, loial, intelegator = lejer & fructat-floral

INFP: Esti idealist, loial valorilor tale si persoanelor importante din viata ta. Curios din fire, sesizezi repede posibilitatile favorabile, si poti cataliza implementarea ideilor noi. Cauti sa intelegi oamenii si sa-i ajuti sa-si valorifice potentialul. Adaptabil, flexibil si tolerant pana la punctul la care unul din principiile tale este amenintat.

Vinul potrivit: Cu taninuri fine, usoare note condimentate, arome de fructe rosii, negre si accente vegetale si florale (violete).

Concentrat, sceptic, abstract = lejer & elegant

INTP: Cauti sa gasesti explicatii logice la tot ceea ce te intereseaza. Fire teoretica si abstracta, esti interesat mai mult de idei decat de interactiunile sociale. Linistit, retinut, flexibil si adaptabil, ai o capacitatea neobisnuita de a te concentra intens pentru a rezolva problemele din aria ta de interes. Sceptic, uneori critic, intotdeauna analitic.

Vinul potrivit: Elegant, lejer, cu arome fine de fructe rosii si negre – capsuni, zmeura, cirese, mure – , dar si note vegetale si „de pamant”, de afumat, ciuperci, muschi, vanat, condimente „calde” (scortisoara, cuisoare).

Flexibil, tolerant, pragmatic = indraznet & prietenos

ESTP: Flexibil, tolerant, concentrat pe rezultate imediate, pragmatic. Te plictisesc teoriile si conceptele abstracte, rezolvi problemele pe loc, fara sa stai pe ganduri, si isi place sa te bucuri de fiecare clipa, alaturi de prieteni.

Vinul potrivit: Un rosu indraznet, „de cursa lunga”, care nu se sfieste sa-si arate taninurile si sa-si etaleze aciditatea, nici notele distincte de fruct supracopt, eventual tabac, piele, fum, condiment.

Sociabil, exuberant, tolerant = bogat & condimentat

ESFP: Iubesti viata si avantajele ei – inclusiv confortul material – si lucrul in echipa. Ai o abordare realista a problemelor si le rezolvi cu mult simt practic si cu umor. Flexibil si spontan, te adaptezi rapid tuturor situatiilor. Inveti rapid lucruri noi cand esti inconjurat de companioni.

Vinul potrivit: Intens, bogat in culori, arome de fructe negre.