Alcovin lanseaza Renatus!

Reprezentanţii Alcovin Măcin au anunţat că urmează să lanseze pe piaţă o nouă etichetă destinată segmentului premium. Noul vin se numeşte Renatus şi este un cupaj de patru soiuri: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tămâioasă românească şi Muscat Ottonel.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Ajutaţi de cele patru elemente primordiale – soare, aer, sol şi apă, am reuşit să realizăm o combinaţie elegantă între patru soiuri de renume, care s-au acomodat foarte bine în zona Măcin, toate reunite sub gama Renatus. Cupajul este uşor baricat, complex, festiv prin ţinută, preţios datorită calităţilor sale, dar şi al numărului limitat de sticle, remarcându-se prin tipicitatea Sauvignon-ului, aromele fine ale Tămâioasei şi Muscatului, precum şi prin intensitatea Chardonnay-ului“, anunţă reprezentanţii Alcovin într-un comunicat de presă.

Chiar înainte de lansarea oficială pe piaţă, cupajul Renatus a reuşit să obţină şi o medalie de aur la ediţia de anul acesta a concursului International Wine Contest Bucureşti, competiţie în cadrul căreia i s-a acordat una dintre cele mai mari note. De o recunoaştere pe măsură s-a bucurat Alcovin Măcin şi în cadrul campaniei „Vara în alb“, desfăşurată de Vinul.Ro în perioada 22 iunie -22 iulie, şi care are ca obiectiv promovarea generică a consumului de vin. Vinul cu care producătorul dobrogean a intrat în această campanie, Sauvignon Blanc Curtea Regală 2011, s-a numărat printre favoriţii publicului, însufleţind şi revigorând participanţii la petrecerile organizate cu această ocazie.

Publicitate
VinLaMunte

Alcovin Măcin a fost înfiinţată în 2002 de către Serghei Cozma, împreună cu asociatul său bielorus, Ihar Lukomski. Compania exploatează aproximativ 300 de hectare de viţă de vie, din care 100 de hectare de vie bătrână şi 200 plantaţie tânără, plantate cu Aligote, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Chardonnay şi Shiraz şi dispune de o cramă cu o capacitate de 250 de vagoane.