Alexandru Dan a castigat Trofeul Someleriei 2007

Finala Trofeului Someleriei Cramele Halewood 2007, desfasurata joi, 1 noiembrie, in Amfiteatrul „Marian Bugan” de la THR-CG, a fost adjudecata de Alexandru Dan (Parc Hotel, Bucuresti). Alaturi de el, in finala au mai participat Cristian Baschir (Hotel Continental, Suceava, locul al II-lea) si Daniel Zottu (restaurant Noblesse, Bucuresti, locul al III-lea).

Publicitate
Domeniul Bogdan

Premiul cel mare, oferit de Cramele Halewood, consta intr-o excursie de o saptamana la Casa Torres, producator important de vinuri din Spania. Finalistii s-au intrecut in trei probe – Meniu (unde au avut de identificat greselile dintr-un meniu pentru un dineu pentru cateva zeci de persoane, la un hotel de 4 stele, in luna iunie), Decantare (unde au avut de efectuat aceasta operatiune in fata a doi clienti) si Degustare (unde au avut de degustat si descris trei tipuri de vin si doua bauturi spirtoase).
„Cred ca acest Trofeu ma va ajuta mult in cariera, sunt la a doua participare la acest concurs, am doar 21 de ani si sper sa merg si mai departe de-atat”, a declarat castigatorul.
Intr-un scurt discurs la deschiderea finalei, Mihai Rajnita, secretar general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, a subliniat ca astfel de evenimente contribuie, pe termen lung, nu doar la cresterea nivelului calitativ al serviciilor oferite de companiile din domeniu, ci si la multiplicarea oportunitatilor profesionale si personale ale candidatilor.