“Aligote, prieten cu scoicile”

Ce dacă a trecut vara şi ce dacă ne-am întors în Bucureşti? Încă ne mai putem bucura de spiritul estival, cu arome seducătoare marine şi vin bun. Asta pentru că Via Viticola Sarica Niculiţel ne invită la festivalul care aduce marea în Bucureşti: “Aligote, prieten cu scoicile”.  Din 16 septembrie, timp de două săptămâni, Aligote vine la platouri cu scoici în fel şi chip, într-o serie de restaurante selectate din capitală dar şi din Cluj (vezi mai jos lista).

Publicitate
Ravago

unnamed (1)Astfel, cine comandă o sticlă din meniul special cu scoici primeşte pe loc încă o sticlă din acelaşi vin. Poate să o ia acasă, să se bucure de arome şi cei dragi care nu au gustat vinul încă, să reia cina cu scoicile în familie ori, de ce nu, să facă un cadou frumos. În plus, poate intra în tombola de la finalul festivalului şi are şansa de a câştiga un voucher de consumaţie într-unul dintre resturantele participante, astfel:
Premiul I : 3 x 500 lei
Premiul II : 3 x 300 lei
Premiul III: 3 x 100 lei.
Voucherul va putea fi folosi în termen de două luni dupa terminarea festivalului.
Caseta 1 sub sigla Via Viticola Sarica Niculiţel (o ai din nr. trecute)
Mănânci scoici ca la mare, te alinţi cu Aligote şi câştigi o cină în restaurantul preferat!

Unde? Zexe Zahana (Sofia şi Matei Basarab), Ancora, La Finca by Alioli, Mamma Leone, Restaurant Victoriţa Pescăriţa, restaurantele La Mama, Voila Bistro, Thalia (Tineretului şi Victoriei), Hambar, Tuk, Tuk  – Bucureşti, Nukka Bistro şi  Post Office – Cluj.
De ce nu trebuie să ratezi festivalul?
– Cunoşti mai bine Aligote-ul Via Viticola Sarica Niculiţel.
– Te bucuri încă de vară, testând scoici delicioase.
– Ai o sticlă în plus şi pentru cei dragi de acasă.
Aligote Sarica, 2015, sec
Arome citric-ierboase, gust puternic, citric și mineral (mai degrabă de cremene decât de pâmânt, cum sună descrierea tradițională), corp mediu, postgust moderat de lung, amărui-tonic. Am remarcat aromele gustative discrete, dar plăcute, de mere verzi și piersică în pârg.
Sarica Aligote este singurul Aligote medaliat în ultimii trei ani în România la IWCB – International Wine Contest Bucharest.

Publicitate
IPPU