Alira – primul vin de la Aliman

Sfarsitul de luna aduce pe piata vinului din Romania primul vin creat de compania WineRo in podgoria de la Aliman. Evenimentul de lansare a vinului Merlot Alira 2009 va avea loc in localitatea Aliman, locul in care acum in an reprezentantii companiei au aniversat si aparitia primilor lor struguri.

Publicitate
Excursii

Potrivit organizatorilor evenimentului, la „mosirea” noului vin „vor curge in pahare stropi din licoarea creata pe plai dobrogean de oenologul Marc Dworkin. Totul asociat cu bucate iscusit preparate si muzica savuros interpretata”.

7 thoughts on “Alira – primul vin de la Aliman

 1. Si eu sunt curios. Totusi Merlot-ul Easy, facut de ei in Bulgaria, n-a fost chiar nemaipomenit pentru banii lui. Si apoi, nu stiu daca ati remarcat, dar costa mai mult in Real decat la magazinele specializate. Asta e o premiera!

 2. Buna ziua!
  @Gerorge
  Pretul de raft al Easy by ENIRA 2008 in Real este o „premiera” si pentru noi! Pretul sau de achizitie (la Real) este mai mic decat Cabernet by ENIRA 2008 si mult mai mic decat ENIRA 2006. Cu toate acestea, din cauza unei erori de sistem, in Real, Easy are acelasi pret cu ENIRA ’06! La numeroasele noastre sesizari, Real ne-a raspuns ca va face verificarile necesare.

 3. @Ghenadie: si eu am fost surprins. Daca Enira 2006 ofera indubitabil destule pentru 50 de lei, Easy pare dintr-o alta clasa. L-am vazut in oferta unui magazin la 29 de lei! Asa, la Real, cel putin acum vreo 2 sapatamani, costau: cabernetul 40, easy si enira 50. Dar nu e singurul caz ciudat: caloian, al celor de la Oprisor costa la multe magazine specializate 20-22 lei. la Real costa 35!

 4. In privinta preturilor din Real (sii din marile magazine in general) unde cazurile enumerete de domniile voster nu sunt singulare, de exemplu Cabernetul premium de la Oprisor este circa 100 de lei, Prince Matei la fel, La Putere in jur de 60 si mai sunt cateva. Exista o ..sa-i spunem „practica” pe care am receptionat-o cu parfum de zvon, asa incat o puteti lua ca o teorie, anumiti producatori sunt acceptati in marile magazine doar daca ofera la vanzare si vinuri din gama premim, intrucat acestia doresc sa promoveze aceste vinuri in special in HoReCa si magazine de specialitate vand aceste vinuri la preturi foarte mari catre retail.
  Sau marile magazine sunt extrem de lacome…este si asta posibil.

 5. @catalin dumitru,
  preturile la oprisor, prince matei, la putere, etc sunt aceleasi in supermarketuri ca si in magazinele specializate nu sunt diferente. supermarketurile au aliniat preturile la vinurile premium cu cele din magazinele specializate.

 6. Stau vis-a-vis de Real o sa le fac o vizita, cu toate ca acum 3 zile nu modificasera nici un pret….poate or avea de gand 🙂

Comments are closed.