Alternative de import de la SmartDrinks.Ro

Dupa ce timp de mai multi ani s-a consacrat in randul distribuitorilor romani de bauturi alcoolice si non-alcoolice, Alma Tim Distribution a hotarat anul trecut sa isi dezvolte si o divizie online prin care sa promoveze si sa comercializeze o gama complexa de bauturi, linie ce cuprinde mai multe vinuri de import si cateva produse in Romania. Astfel a aparut magazinul virtual SmartDrinks.Ro, portal ce cuprinde produse-lider in vanzari pe diverse segmente de piata si marci exclusiviste de bauturi.

Publicitate
Excursii

Pentru aceasta vara, reprezentantii Alma Tim si SmartDrinks.Ro au selectionat atent mai multe vinuri, albe si rose, din Franta, Italia, Romania si Liban, vinuri cu un raport pret-calitate corect, care se recomanda ca o buna alternativa la oferta producatorilor interni. Din selectia de vinuri propusa de SmartDrinks.ro fac parte vinuri precum Blanc de Blancs Chateau de Ksara, White & Dry Porto Calem, Sauvignon Blanc Chateau La Verriere 2010, Tamaioasa Romaneasca Domeniile Vanju Mare, Bianco din Sicilia Lamura 2010, dar si rose-urile Rose Porto Calem, Sunset Rose Chateau Ksara, Syrah Rose Baldik 2011, Les Englatiers Tavel 2010 si Merlot Rose Domeniile Vanju Mare. Cateva dintre vinurile promovate de SmartDrinks.Ro in aceasta perioada au fost analizate de editorii Vinul.Ro, iar notele si punctajele acordate pot fi gasite in continuarea acestui material. Trei dintre vinuri sunt originare din Franta, din regiunile Bordeaux si Languedoc, ultimul – Syrah Rose Baldik 2011, purtand girul lui Jean Luc Pouteau, ales cel mai bun somelier din lume in 1983. Celelalte doua vinuri, Blanc de Blancs Chateau Ksara 2011 si Chateau Ksara Sunset 2011, provin din Liban, crama producatoare avand o istorie de peste 150 de ani. Infiintata in 1857, de catre un preot iezuit, Chateau Ksara este cea mai veche, cea mai mare si cea mai vizitata crama din Liban, atragand anual peste 70.000 de vizitatori. Potrivit reprezentantilor companiei, Alma Tim Distribution a fost infiintata in 1998 in Bucuresti, avand ca obiect de activitate distribuirea de bauturi alcoolice si non-alcoolice. In cei peste 12 ani de activitate intensa pe piata de profil bucuresteana, compania a realizat parteneriate puternice cu producatori – lideri pe anumite categorii de bauturi, atat in Romania, cat si in Europa, precum: SAB Miller Romania, Fiee des Lois, BBC Wines & Spirits, Maison de Riviere, Blasson de Bourgogne, Casa Laurenti, Casa Girelli si Schenk.

Alma Tim Distribution si SmartDrinks.ro sunt partenerii celei de-a patra editii a concursului de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro.

Publicitate

SAUVIGNON CHATEAU LA VERRIERE 2011

Bordeaux,13% vol. alc., sec
Producator: Chateau La Verriere
Culoare galben pai, cu tente verzui, stralucitoare. Aromele intense si atragatoare amintesc de soc, grapefruit, cirese si ardei verde. Gustul placut, proaspat si sprintar, are o textura de fructe verzi (prune, corcoduse). Pe final, vinul devine acid, placut, cu o astringenta tonica. Partea olfactiva este impresionanta prin intensitate si tipicitate.
Punctaj: 87 de puncte
Pret: 39,8 lei

CHATEAU LA VERRIERE 2011 ROSE

 

Bordeaux, 12,5% vol. alc., sec
Culoare somon, mai inchisa, ce vireaza spre oranj. Arome evoluate aduc tonuri de drojdii si carne maturata, in prima instanta, dar se schimba dupa o usoara aerare, ducand catre un registru catre mineral. Gustul este vegetal, amarui, cu final de piper si note de lemn verde.
Punctaj: 74 de puncte
Pret: 35 lei

BLANC DE BLANCS CHATEAU KSARA 2011

 

Bekaa Valley, 12,5% vol. alc., sec
La prima vedere pare sa fie un vin usor evoluat, deoarece olfactiv aduce note intense de polen, flori de salcam si stafide. Gustul este puternic, intens si mineral, cu o componenta astringenta si o aciditate bine echilibrata. Final de citrice, lung cu o dominanta de lemn si piper.
Punctaj: 82 de puncte
Pret: 45,2 lei

CHATEAU KSARA SUNSET 2011

 

Bekaa Valley, 13% vol alc, sec
Culoare rose-coral, intensa si tonuri aromatice placute, complexe si minerale, cu trimiteri spre capsune si zmeura. Atacul este moderat-citric, dupa care gustul capata greutate si o rezonanta de fruct, alaturi de o aciditate vegetala. Finalul este rotund si vegetal.
Punctaj: 81 de puncte
Pret: 37,15 lei

SYRAH ROSE BALDIK 2011

IG Pays D’Oc, 13% vol. alc., sec
Are o culoare rose-trandafirie, pronuntata si arome intense, de fructe de padure si vegetale. Ofera senzatii de zmeura, ardei verde si condimente, cu tente dulcege de peltea de trandafiri. Gustul este caracterizat de o aciditate vegetala proaspata, care este echilibrata de note dulcege de capsune.
Punctaj: 83 de puncte
Pret: 19,36 lei