Amigos

Proaspat deschis, Amigos vine sa adauge nu doar o usoara nota mexicana gastronomiei din restaurantele bucurestene, ci o veritabila vapaie. Nu e limpede daca localizarea centrala, foarte aproape de stadionul Dinamo, are vreo legatura cu preferintele fotbalistice ale proprietarilor, însa e cert ca acestia si-au dorit sa puna pe picioare un local foarte prietenos, numai bun de iesit cu prietenii atat la pranz cat si seara, pentru vreo ocazie mai speciala.

Exista o sala tip bar si o sala de mese spatioasa si luminoasa, decorata Nachos originales, Quesadilla cu pui sau vita pe gratar, Quesadilla del mar sau con verdura, Queso fundido, Ensaladas, Enchiladas de Camaron, Chili verde burrito, Tacos, Fajitas sau Pollo Chimichanga s-ar putea sa nu spuna mare lucru multora dintre bucuresteni, dar daca traduci toate denumirile astea exotice descoperi o alta filosofie asupra bucatariei: lipii din faina de porumb sau de grau, umplute cu carne tocata, branza topita, ceapa verde, sos de rosii facut dupa reteta proprie sau piept de pui la gratar cu sos de ananas dulce-picant, ori carne de pui cu ardei iute verde, orez si fasole batuta în stil mexican cu branza Cedar… toate sunt explozii de arome si gusturi complet neobisnuite pentru meleagurile dambovitene, însa în acelasi timp foarte agreabile. Exista si meniuri pentru copii. Lista de vinuri cuprinde, în afara de vinuri romanesti, si unele importate din America de Sud.

Str Tunari 67-69
Mobil: 0723-70.063; 0788-315.248
Tel: 021-610.62.18
e-mail: amigos@restaurantamigos.ro

 

Cocktail de creveti Rosarito

Este o reteta extrem de simpla, se bazeaza în intregime pe ingrediente reci, care pot fi si cumparate, daca sunteti prea grabiti sa gatiti. Cantitatile sunt dupa ochi si în functie de cat de condimentat va place sa mancati.
– creveti decorticati prefierti
– avocado
– castraveti
– ceapa rosie
– sos de rosii
– lime (lamaie cu coaja verde)
– frunze de coriandru
– ardei iute rosu

Se taie avocado si castravetii în cuburi, ceapa julienne si ardeiul iute cat mai marunt, dupa ce se îndeparteaza samburii. Ingredientele se pun într-o cupa, se stoarce deasupra zeama de la un sfert de lamaie, se toarna deasupra sosul de rosii, se orneaza cu bucatile de avocado si se presara frunzele de coriandru tocate. Se serveste cu tortilla chips (bucati foarte subtiri de lipie de porumb prajite în tigaie, scurse si racite în prealabil).