Sondaj international: femeile prefera vinurile rosii

studiu-vin-femeiFemeile se orienteaza din ce in ce mai mult catre vinurile rosii si sunt sceptice in privinta campaniilor de publicitate care li se adreseaza in special lor. Acestea sunt concluziile ultimului sondaj de opinie realizat de Vinexpo pentru publicatia Decanter, studiu facut public la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit publicatiei Decanter, in cadrul acestui studiu au fost chestionate peste 4.000 de femei din Marea Britanie, Franta, Japonia, Germania si Statele Unite.

Publicitate
Excursii

Cea mai surprinzatoare concluzie trasa de specialistii Decanter a fost aceea ca femeile intervievate prefera vinurile rosii in locul celor albe si roze, daramandu-se astfel mitul potrivit caruia reprezentantele sexului slab prefera in special vinurile albe. De asemenea, marea majoritate a respondentelor au declarat ca vinul rosu este compatibil cu dietele echilibrate. Aproape 80% dintre femeile chestionate beau vinuri rosii pentru ca agreeaza gustul acestuia si nu pentru ca acest lucru ar reprezenta un indicator de status social.

Dintre cei 1.300 de respondenti din Marea Britanie, peste 80% au declarat ca achizitioneaza vin pentru acasa, principalul criteriu de selectie reprezentandu-l pretul, urmat de soi si tara de provenienta. 54% dintre femeile britanice delcara ca nu sunt influentate in nici un fel de campaniile guvernamentale privind consumul de bauturi alcoolice.

Publicitate
Caloian

One thought on “Sondaj international: femeile prefera vinurile rosii

  1. Sunt fericita sa aflu ca femeile prefera vinurile rosii….
    A cazut mitul cu “femeile prefera vinurile dulci”(cu rest de zahar)..
    Cred ca femeile vor sa traiasca mai mult decat barbatii…Ele au inteles ca numai vinurile rosii prin

    polyfenoli care se gasesc in vin, protejeaza inima. Atentie femeilor: Nu “cadeti” in cealalta extrema, adica alcoolismul. Am citit undeva, candva, ca tot ce “pateaza” din natura, trebuie consumat, pentru ca este foarte bun pentru sanatatea oamenilor( struguri negri, vin rosu, mure etc.natura e foarte darnica cu noi ). Subiectul este vast…Mai apare si” FRENCH PARADOX-ul”…

Comments are closed.