Andreea Păunescu (GoodWine) : „Ne păstrăm poziționarea de târg al întregii industrii, pe o piaţă efervescentă!”

Astăzi începe GoodWine, ediţia cu numărul 23, un târg aşteptat cu interes de specialiştii în domeniu, dar şi de amatorii de vin. Noua proprietară a târgului, Andreea Păunescu, ne spune prin ce se diferenţiază această ediţie de cele precedente, care sunt obiectivele organizării evenimentelor din cadrul târgului, dar şi câteva planuri de viitor ale echipei GoodWine.

– GoodWine se deschide oficial astăzi. Care este agenda primei zile?

Deschidem oficial târgul cu un Power Lunch, oferind o posibilitate de relaționare a producătorilor cu industria conexă și cu reprezentanți din Hospitality și industria de specialitate. Prânzul va fi urmat de o conferință, în care ne dorim să atingem subiecte noi care deservesc obiectivul principal pe care l-am avut în această ediție – atragerea publicului 25 – 45 de ani. Acesta este momentul de debut al târgului, o ocazie de contacte profesionale, urmat de o conferință cu subiecte de interes pentru obiectivul comun al tuturor expozanților – dezvoltare de public nou. Fiind o primăvară încărcată de evenimente internaționale pentru producătorii români, am ales ca ediția de primăvară să fie concentrată pe oportunități de business și pe o atmosferă cât mai plăcută pentru public.

– Ce elemente aţi considerat că au fost de succes şi merită păstrate, de la edițiile precedente ?

Componenta tehnică! Asta m-a şi determinat să intru în horă! Participarea furnizorilor pentru industrie, aşa, oamenii pot vedea ce muncă complexă presupune transformarea fructului in vin…sau distilat. Posibilitatile de a dezvolta piaţa internă şi crearea unui hub de export. Sunt multe de spus. Aş vrea, aici, pentru că vorbim de tradiţie, să aduc un omagiu fondatoarei GoodWine, Angelica Iva pe care, cu certitudine mi-ar fi plăcut să o cunosc şi căreia aş dori să-i duc, în felul meu, proiectul mai departe. Ne păstrăm poziționarea de târg al întregii industrii și nu uităm de expozanții care au obiective comerciale B2B.

– Care sunt evenimentele profesionale, exclusiv pentru oamenii din domeniu, prevăzute pentru această ediţie?

Pentru această ediţie, prima parte a primei zile este dedicată profesioniştilor. Power lunch-ul este un eveniment de relaţionare a protagoniştilor din vitivinicultură, industriile conexe şi ospitalitate, apoi avem conferinţa în care ne dorim să atingem subiecte „arzătoare” cum ar fi integrarea vinului – produs cult prin definiţie, în noua paradigmă a erei digitale. Vom avea astfel speakeri din zona digitală și din zona de evenimente, care vor discuta despre mecanismele de a atrage acest public, tehnicile de conectare și de activare cu aceştia, precum și poziționarea unui produs educat prin tehnici mass-market.

– Ce obiective are organizarea lor?

Obiectivele sunt în primul rând acelea de a ne păstra poziţionarea de târg al întregii industrii şi nu de festival sau orice altfel de eveniment din jurul vinului, evenimente, repet, extrem de utile. Eforturile noastre sunt susţinute de pilonul educaţional prin care ne dorim crearea unor produse orientate spre publicul 25-45 ani, crearea de punţi între cele două lumi, minunate în opinia noastră: lumea vinului, via, crama şi pământul pe de o parte şi generaţia digitală care, cu certitudine, va aprecia tehnologia împletită cu tradiţia şi efortul, munca dintr-un pahar de vin.

– Ce va face echipa Good Wine dupa ce se încheie târgul?

În primul rând mulţumeste celor care le-au acordat încrederea! După care îşi trage sufletul câteva zile… şi începe să creioneze noile proiecte speciale pentru ediţia de toamnă, ţinând mereu în atenţie pilonul educaţional dar începând să construiască în zona tehnică.

– Ce proiecte pregătiţi, în general dar și pentru ediția din toamna?

Avem planuri mari. Mai multe amănunte vom da pe măsură ce aceste proiecte vor căpăta un contur mai ferm. Nu uităm de partea de „savoir vivre” cum prefer să spun, pentru că băutorul de vin este un hedonist, în opinia mea, începând să creăm experienţe…Încercăm să coagulăm „lumea vinului”, adică toţi actorii din piaţă. Credem foarte mult în efortul comun şi mai ales în integrarea interesului personal în interesul general.

– Cum caracterizați, ca organizator al celui mai longeviv târg de vinuri, piaţa vinului din România în momentul de faţă?

Efervescentă, în primul rand! Mă surprinde şi mă bucură forţa pe care o capătă de la baza piramidei, de jos în sus, şi mă face să fiu entuziastă pentru că eu consider că aceasta e singura creştere sănătoasă. Eu sunt nouă în domeniu, sunt organizator de târg, nu sunt specialistă în vin, sunt în schimb o hedonistă, dacă înţelegeţi ce vreau să spun… prin urmare sunt entuziastă, ceea ce, cred, e o calitate.

– Și unde trebuie îmbunătăţit ceva în mod prioritar?

Ohhh, n-aveţi timp să citiţi lista! În ceea ce priveşte expozanţii, caut soluţii să le uşurez participarea la eveniment; vinul e un produs greu de promovat, trebuie „pus în mâna consumatorului” , evenimentele în jurul vinului se înmulţesc, ceea ce e extrem de bine, dar participarea ca expozant este, de multe ori extenuantă. În ceea ce priveşte publicul vizitator, mă preocupă uşurarea achiziţiei, mai ales a transportului către casă, consider un mare rateu faptul că n-am reuşit să găsesc o soluţie la asta acum.

Adelina Boboc, Creative Writer&Project Manager Vinul.ro