Andres Iniesta investeste intr-o crama proprie

Campionul mondial Andres Iniesta spera sa dea lovitura pe piata vinurilor, dupa ce a anuntat ca isi va deschide propria crama, anunta decanter.com.

Publicitate
Vinarte

Investitia in crama si podgorie, complex situat in regiunea Albacete, l-a costat pe mijlocasul spaniol peste 9 milioane de euro, acesta declarand ca primele vinuri care vor fi scoase pe piata vor fi din recolta anului 2010. Potrivit presei locale, crama Bodegas Iniesta va produce peste 700.000 de sticle anual, principalele soiuri exploatate fiind Macabeo, Bobal si Chardonnay. „Acest nou proiect reprezinta una dintre cele mai mari incercari pentru mine. Imi doresc ca vinul pe care il voi face sa reflecte ceea ce sunt. Standardele sunt ridicate, la fel si elementele cheie care stau la baza lor: efortul sustinut, disciplina, suportul familiei si inteligenta”, spune Andres Iniesta. Acesta a mai declarat ca intentioneaza sa exporte o parte din cantitatea de vin produsa, pietele vizate fiind Marea Britanie, Germania si Japonia.

Potrivit estimarilor jurnalistilor spanioli, pretul cu care va putea fi achizitionata o sticla de vin Bodegas Iniesta in restaurante va fi de 40 de euro.

Publicitate