Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un catel de usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Preparare: Cocosul se curata, se spala, se condimenteaza cu ierburile si apoi se baga in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Se scoate, se unge peste tot cu sosul dulce-iute, dupa care se mai lasa la copt 5 minute, la 150 de grade. Cartoful se curata, se taie in sferturi pe lung, bucatile se ung cu ulei de masline, cu sare, piper si rozmarin si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute. Se adauga usturoiul taiat felii si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Recomandarea somelierului Sergiu Nedelea: O Feteasca Neagra este cea mai potrivita alegere. Fie Ancestral de la Crama Basilescu, fie Purpura Valahica de la Davino, dar si La Putere, de la Recas, poate reprezenta o solutie placuta. O alternativa savuroasa este si un Merlot Prince Mircea, de la Vinarte.