Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor

Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii decojite, 50 gr. afumatura cu carne (costita, carnati sau jambon), sare, piper

Publicitate
Ravago

Ingrediente crema: 30 gr. branza de burduf, 30 gr. smantana, 2-3 fire de marar, sare, piper

Ingrediente sos graten: 20 gr. faina, 30 gr. unt, 30 ml. lapte, un praf de nucsoara, un galbenus de ou, 10 gr. cascaval ras

Publicitate
IPPU

Preparare: Se caleste ceapa, se adauga afumatura si ciupercile si se tine pe foc 3-4 minute. Se scoate compozitia din tigaie, iar in uleiul amestecat cu grasimea topita se pune la prajit muschiul de vita, dupa preferinta, dar tinand cont ca va ajunge si in cuptor dupa aceea!!! Scoatem muschiul, punem compozitia cu afumatura deasupra, apoi, in tigaia cu ulei, grasime si sos de carne adaugam ingredientele pentru sosul graten, amestecand continuu. In doua minute e gata si turnam sosul peste muschi si compozitie. Bagam totul in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade si in 10 minute e gata. Cartoful se fierbe in coaja, in apa cu sare, timp de 15 minute, apoi se pune pe gratar, cu sare, piper si putin cimbru. Cand s-au rumenit, se aseaza in jurul muschiului si se acopera cu crema care se realizeaza prin simpla amestecare a ingredientelor

Recomandarea somelierului Sergiu Nedelea: Un Cabernet Sauvignon Crama Oprisor e alegerea perfecta, dar nici fratele mai mic, din gama La Cetate Miracol nu strica. Aceeasi satisfactie ne-o pot aduce un Cabernet Sauvignon Soare, de la Vinarte, sau cel de la Lacerta.