Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie

“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft.

Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon fumee, 60 gr. ton proaspat, 30 gr. avocado, doua linguri de ulei de masline, 10 gr. ceapa, 3 gr. germeni de ceapa, o lingura de fresh de lamaie, sare, piper, o jumatate de lingurita reductie de otet balsamic.

Preparare: toate ingredientele se taie in cubulete si se asezoneaza cu sare, piper si sucul de lamaie. Somonul se amesteca cu somonul fumee si cu ceapa si se pune la baza, intr-o forma rotunda. Deasupra se aseaza stratul de avocado, apoi cel de ton, care e mai colorat. Se orneaza cu germenii de ceapa si se aseaza totul pe un platou, care va fi ornat cu picaturi de reductie de otet balsamic, reductie care se obtine fierband otetul pana cand devine putin mai cremos.

Recomandarea somelierului Sergiu Nedelea: Solo Quinta de la Recas e cea mai potrivita alegere, dar Revelatio de la Davino ar oferi aceeasi satisfactie. Foarte bine s-ar potrivi si Rose-ul de la Domeniile Coroanei Segarcea sau cel din gama Eclipse de la Crama Basilescu.