Marti, 15 iulie, la restaurantul La Bonne Bouche (Str. Franceza nr. 30), a avut loc cea de-a sasea intalnire din cadrul Atelierului de Vinuri, un proiect Vinul.Ro, realizat in colaborare cu importatorul de vinuri premium Vinimondo. Cei care au participat la eveniment au avut ocazia sa asculte povesti despre Mastroberardino chiar de la Dario Pennino, Chief Sales & Marketing Executive al cramei, si sa deguste opt vinuri tipice pentru regiunea Campania:
Novaserra, Greco di Tuffo 2011
More Maiorum, Fiano di Avelino 2009
Greco di Tufo 2006 Vintage
Lacrimarosa, Aglianico (Rose)
Lacryma Christi del Vesuvio Rosso, Piedirosso 2012
Aglianico 1998 Vintage
Radici Taurasi, Aglianico 2007
Melizie, Fiano di Avelino 2006
Vinurile au fost insotite de cateva preparate culinare alese cu atentie:
Creveti in vin alb
Coulibiacv de somon
Prepelita invelita cu prosciutto, inabusita in aglianico
Pecorino cu pere
Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au luat parte la eveniment.
Atelierul de Vinuri este un proiect menit sa aduca un plus de informatie si sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitatile celor mai mari vinuri din lume, regiuni celebre si cele mai cunoscute metode de vinificare. Pentru fiecare intalnire, a fost pregatita cate o tema distincta, iar partea practica – degustarea – va fi facuta cu ajutorul unor vinuri si producatori care au scris istoria moderna a vinului. Degustarile sunt ghidate si supervizate de catre editorii publicatiei Vinul.Ro, carora li se alatura, ocazional, cate o celebritate din lumea vinului.
Foto: Marius Donici