Atelierul de Vinuri – „Chardonnay & Sauvignon Blanc. Old World vs New World” (galerie foto)

 

Publicitate

DSC_0001-001

Joi, 29 mai, la Tasting Room by Ethic Wine (Str. Putul lui Zamfir nr. 64), a avut loc cea de-a patra intalnire din cadrul Atelierului de Vinuri, un proiect Vinul.Ro, realizat in colaborare cu importatorul de vinuri premium Vinimondo. Cei care au fost prezenti la eveniment au avut ocazia sa il asculte pe Alfred Binder povestind despre „Chardonnay & Sauvignon Blanc. Old World vs New World” si sa deguste opt vinuri de exceptie:

Publicitate

Loire, Pascal Jolivet, Sancerre Blanc 2013
Friuly Venezia, Jermann, Chardonnay 2013
Trentino Alto Adige, Tiefenbrunner Sauvignon 2012
Chile, Casas del Bosque, Sauvignon Gran Reserva 2012
Argentina, Catena Zapata, Chardonnay 2012
Warwick, First Lady Chardonnay 2012
Piemonte, Renato Ratti, I Cedri Sauvignon 2011
Bourgogne, Chablis 1er Cru, Ch. Moreau 2011

Preparatele culinare pregatite de Chef Dan Cretu au fost unanim aplaudate:

Mix de sushi – ton / somon / philadelphia / creveti / avocado
Coltunasi – somon / porc si creveti / vita si trufe
Paste cu pesto
Biban de mare cu piure de dovleac

Acestea fiind spuse, e uşor de intuit că discuţiile s-au prelungit, iar vinul a curs in pahare ceva mai mult decat intr-o seara obisnuita de joi. Le multumim pentru prezenta si voie buna tuturor participantilor la eveniment!

Atelierul de Vinuri este un proiect menit sa aduca un plus de informatie si sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitatile celor mai mari vinuri din lume, regiuni celebre si cele mai cunoscute metode de vinificare. Pentru fiecare intalnire, a fost pregatita cate o tema distincta, iar partea practica – degustarea – va fi facuta cu ajutorul unor vinuri si producatori care au scris istoria moderna a vinului. Degustarile sunt ghidate si supervizate de catre editorii publicatiei Vinul.Ro, carora li se alatura, ocazional, cate o celebritate din lumea vinului.