Au inceput inscrierile la concursul „Vinurile primaverii” – 12 aprilie, Hotel Marshal Garden

concurs de vinuriProducatorii si importatorii de vinuri interesati sa participe cu probe la concursul „Vinurile Primaverii”, organizat de Vinul.Ro in cooperare cu Organizatia Somelierilor din Romania 2011 (OSR 2011), pe 12 aprilie, la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti, isi pot inscrie vinurile in competitie pana la data de 8 aprilie.

Publicitate
e-vinul.ro

Acest „challenge de vinuri“, care va avea loc in prima zi a Forumului Vinul.Ro, este menit sa acorde recunoasterea calitatii acelor vinuri care dovedesc ca merita sa fie aduse in atentia publicului general. Degustarile se vor realiza in orb, garantandu-se anonimatul total al probelor, singurele informatii prezentate juratilor fiind anul de recolta si categoria de pret. Scopul principal al acestui „wine challenge“ este de a oferi producatorilor un sprijin important in vanzarea vinurilor de calitate, in urma unor jurizari profesioniste independente.

Un singur tip de recunoastere va fi acordat in urma jurizarilor: „Distinctia de Calitate Vinurile Primaverii 2013“. Vor primi aceste premii vinurile care obtin punctaje peste media generala a fiecarei categorii evaluate. Rezultatele concursului vor fi anuntate pe 13 aprilie, in cadrul cinei oficiale organizata la restaurantul Danieli, din cadrul Marshal Garden Hotel (5*).

Publicitate
Siel

Evaluarile vor fi facute pe fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola, principalele criterii luate in calcul fiind mirosul vinului (intensitate, calitate si expresivitate), gustul (intensitate, expresivitate, calitate si persistenta) si nota globala. Comparativ cu fisa agreata de OIV, fisa Vinul.Ro a fost modificata asa incat ponderea aspectului vizual sa fie de 0% din nota finala, si nu de 20%, punctele luate de la acest criteriu fiind redistribuite celorlalte. Punctajele finale pentru fiecare proba vor fi calculate prin eliminarea extremelor (cea mai mica si cea mai mare dintre notele acordate de catre membrii comisiei de jurizare) si prin efectuarea mediei aritmetice a notelor ramase.

Din juriu vor face parte: Michel Blanc, directorul Asociatiei Producatorilor din Chateauneuf du Pape, alti invitati din strainatate, manageri de restaurante, somelieri membri ai OSR 2011, precum si editorii publicatiei Vinul.Ro. Taxa de participare este de 60 euro / proba, la care se adauga TVA. Probele trebuie sa ajunga in posesia organizatorilor pana cel mai tarziu la data de 8 aprilie 2013, impreuna cu fisele tehnice ale vinurilor. Taxele de participare trebuie platite pana la data de 8 aprilie 2013, in contul organizatorilor.

Cei interesati pot primi detalii privind conditiile de participare, programul evenimentului si / sau plata taxelor de jurizare trimitand un e-mail la poliana@vinul.ro.