Au mai ramas 4 zile pentru inscrierea la „Premiile de Excelenta Vinul.ro”

Bucuresti, 11.10.2010. Revista de specialitate Vinul.ro organizeaza in perioada 25 – 29 octombrie „Premiile de Excelenta Vinul.ro, concurs de vinuri cu juriu international. Evenimentul va avea loc in Bucuresti la Centrul Aroma (Centrul pentru Excelenta in Tehnologie Alimentara). Prin acest demers, Vinul.Ro incearca sa realizeze o ierarhie cat mai obiectiva a vinurilor romanesti si straine disponibile pe piata autohtona. In ceea ce priveste obiectivele, concursul si-a propus  relansarea credibilitatii vinurilor, reconditionarea ideii de valoare destinata consumatorului si informarea obiectiva a acestuia.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Fata de editia din 2009, anul acesta a fost introdusa o noua categorie de jurizare. Pe langa cea in care vor fi analizate si punctate vinurile din marele retail, aceasta noua sectiune este destinata vinurilor non-retail (distribuite doar in hoteluri, restaurante, cafenele, firme de catering etc). Astfel, producatorii, importatorii sau distribuitorii de vinuri vor avea posibilitatea sa inscrie in jurizare probe care nu exista in marile magazine. Din fiecare proba, producatorii vor trimite cate doua exemplare, care trebuie sa ajunga in posesia organizatorilor pana la data de 15 octombrie 2010. Taxa de participare pentru sectiunea non-retail este de 35 euro / proba + TVA.

Degustarile se vor realiza in orb, garantandu-se un anonimat total al probelor. Sesiunile de degustare se vor desfasura pe parcursul a trei zile. Comisiile de jurizare vor fi compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate. Acestora li se vor alatura si specialisti si jurnalisti romani. Au confirmat deja interesul de a face parte din juriu personalitati internationale ale lumii vinului precum: Yves Paquier (Elvetia), Liliane Turmes (Luxemburg), Wilfried Moselt (Germania), Marc Dworkin (Franta), Roberto Gatti (Italia), Antonio Maria Casado Tome (Spania), Julia Kostadinova (Bulgaria) si Gergely Barsi Szabo (Ungaria). Sefii de comisii vor fi alesi din randul jurnalistilor straini.

Publicitate

Prin organizarea acestui concurs, Vinul.ro va incerca sa promoveze un standard de calitate a vinurilor de pe piata, cu certificare independenta si impartiala. In urma centralizarii rezultatelor, va fi organizata o gala in care vor fi anuntati castigatorii. Comunicarea lor va avea loc dupa finalizarea festivitatilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicatiilor partenere si prin intermediul celorlalte mijloace de informare publica. Rezultatele vor fi comunicate si in media de specialitate internationala.