Aur pentru vinoteca de Cotnari la Chisinau

Vinurile de Cotnari a obtinut trei mari medalii de aur, trei medalii de aur si 3 de argint la cea de-a  XX-a editie a Concursului international de vinuri si bauturi alcoolice „Chisinau Wine and Spirit Contest”, eveniment desfasurat in perioada 12-13 februarie, la Chisinau.

Publicitate
Ravago

Vinurile medaliate cu mari medalii de aur, singurele din concurs, sunt trei vinuri din vinoteca Cotnari, Grasa de Cotnari 1970, Grasa de Cotnari 1983 si Grasa de Cotnari 1977. Tot cu vinuri din vinoteca Cotnari (Grasa de Cotnari 1988, Grasa de Cotnari 1992, Grasa de Cotnari 1985) au fost castigate si cele trei medaliile de aur. La categoria medalii de argint, pe langa Cotnari, care a castigat trei distinctii cu Tamaioasa Romaneasca 2009, Feteasca Alba 2009 si Feteasca Alba 2010, a mai fost premiat si Murfatlar Romania pentru Vinars Zaraza XO si Bitter Mamaia. In afara de Cotnari si Murfatlar, in concurs au mai inscris probe si Zarea SA si Alcovin Curtea Regala.

Cei 28 de jurati ai concursului Chisinau Wine and Spirit Contest 2011 au acordat anul acesta trei mari medalii aur, 20 de aur, 40 de argint si patru de bronz. Romania a fost reprezentata in juriul degustator de catre prof. Valeriu Cotea, delegat OIV, si de catre prof. Ioan Namolosanu.

Publicitate

Concursul International de vinuri si bauturi alcoolice Chisinau Wines & Spirits Contest este primul concurs de vinuri din Comunitatea Statelor Independente, care se desfasoara conform regulamentului Organizatiei Internationale a Viei si Vinului.

In urma acestui rezultat, reprezentantii Cotnari au anuntat continuarea campaniei “Cotnari Vinul de aur” si in 2011.

Foto: VinMoldova.md