Avanpremieră Stradivarius la Operă

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 20:00, la Teatrul Elisabeta va avea loc Concertul Extraordinar Stradivarius la Operă, anunţând cel mai nou proiect al artiştilor de talie internaţională Răzvan Stoica şi Andreea Stoica.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Două zile mai devreme, pe 21 noiembrie, la acelaşi teatru Elisabeta, veţi avea ocazia să ascultaţi o scurtă audiție a talentatului violonist în cadrul Galei Premiilor de Excelență Vinul.ro 2016.

untitled

Publicitate

Prin Stradivarius la Operă iubitorii de muzică clasică vor descoperi un concept inedit de “operă pe patru corzi” în aranjament original Stoica, inspirat din opere celebre şi îndrăgite precum Carmen sau Thais. Audiţia este o Avanpremieră ce promite o experienţă muzicală memorabilă, concertul urmând a fi continuat prin turneul oficial Stoica 2017 atât în România, cât şi în Olanda, Germania, Franţa şi Polonia.

Programul serii include 70 de minute de muzică clasică şi o degustare de vin românesc de la una din cele mai renumite podgorii din ţară, urmate de o sesiune de autografe și posibilitatea de a socializa cu protagoniștii. Răzvan Stoica- artist român stabilit de 12 ani în Amsterdam, este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni ai momentului. Tehnica excepţională şi pasiunea interpretării au atras admiraţia publicului şi a criticilor din întreaga lume, fiind onorat cu peste 30 de premii muzicale internaţionale.

Din anul 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câştigat-o prin competiţia de prestigiu „Strad Prize” de la Salzburg. În urmă cu 3 ani, a cucerit marele premiu al EURORADIO New Talent Competition desfăşurat la Bratislava, atrăgând atenţia lumii întregi. (www.razvanstoica.com)

Andreea Stoica- absolventă a celebrului „Royal Conservatory” din Amsterdam performeaza atât împreună cu fratele său, Răzvan Stoica, cât şi ca pianist solist şi de asemenea ca artist invitat alături de Orchestra Kamerata Stradivarius . Apare frecvent pe renumite scene: Gewandhaus Leipzig, Het Concertgebouw Amsterdam, Berlin Konzerthaus şi Teatro Regio Torino.

Teatrul Elisabeta se află într-o frumoasă clădire de patrimoniu construită în stil eclectic, ce datează din anul 1912, fiind una cele mai semnificative clădiri reprezentând stilul arhitectural al epocii. De-a lungul timpului, clădirea a reprezentat sediul mai multor importante instituţii ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar şi Micul Senat al României.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate prin reţeaua eventim.ro: http://www.eventim.ro/ro/bilete/avanpremiera-stradivarius-la-opera-bucuresti-teatrul-elisabeta-918785/performance.html.

Pentru informaţii referitoare la organizarea evenimentului, o puteţi contacta pe Andreea Duminicioiu: 0743 677 543 sau andreea@visionevent.ro.