La aproape un an de la lansare, Crama Avincis si-a invitat din nou prietenii pe Dealul Dobrusa, pentru a celebra cel de-al doilea an de existenta. Astfel, pe 4 iunie, in ziua de Rusalii, peste 200 de invitati – oamenii de afaceri, producatori de vinuri, specialisti, reprezentanti HoReCa si ai mass-media – au putut vizita domeniul de langa Dragasani si degusta cele mai noi vinuri pregatite de vinificatorul cramei Ghislain Moritz.
In cadrul evenimentului de lansare, Valeriu Stoica a declarat ca isi va tine promisiunea facuta cu un an in urma, aceea de a duce „vinurile Avincis printre cele mai bune vinuri din Romania si, de ce nu, printre cele mai bune din lume”, subliniind ca investitia nu se va reflecta numai in valoarea estetica a cramei, ci si in calitatea vinurilor produse. Cristiana Irinel Stoica, cea care, potrivit lui Valeriu Stoica, este „persoana care se afla in spatele bunului mers al proiectului si mostenitoarea domeniului”, a adaugat ca intreg ansamblul de langa Dragasani nu se va limita doar la domeniul vinului, dorindu-se a deveni un „important centru de cultura, arta si educatie”.
Vinurile prezentate de Avincis, Rose Avincis 2011, Cramposie Selectionata Avincis 2011, Sauvignon Blanc Avincis 2011, Feteasca Regala & Pinot Gris Avincis 2011, Feteasca Regala Avincis 2010, Muscat Ottonel Avincis 2011 si Cabernet Sauvignon Cuvee Andrei 2010 sunt elegante, complexe si vibrante, cu o personalitate aparte, ce reflecta in ele atat pasiunea vinificatorului, cat si caracteristicile terroir-ului din care provin. In premiera, la eveniment a fost dat spre degustare si vinul Cuvee Petit 2011, realizat din Petit Sauvignon.
Complexul arhitectural de pe Dealul Dobrusa se numara printre cele mai reusite proiecte de acest fel realizate pana acum in Romania. Locul nu impresioneaza numai prin stilul arhitectural uluitor, un echilibru foarte bun intre stilul modern si cel traditional, sau prin amploarea sa. El reuseste sa convinga si prin atentia pentru detaliu, dar si datorita simbiozei sale cu natura.
In 2007, proprietarii Avincis au apelat la arhitectul Alexandru Beldiman, un bun prieten de familie, pentru a realiza impreuna proiectul viitoarei crame. Potrivit lui Valeriu Stoica, Crama Avincis a fost gandita ca un monument de arhitectura, care, alaturi de Conacul Ramniceanu, purtator al traditiei, sa dea locului un aer aparte, unic printre cramele din Romania. Cu toate ca pare destul de ampla, crama a fost gandita pentru procesarea de struguri si obtinerea de vinuri de pe 50 de hectare. Potrivit reprezentantilor Avincis, aici vor fi gazduite pe viitor si evenimente artistice si culturale, expozitii, conferinte etc. In acest moment, Avincis are in exploatare aproximativ 30 de hectare de vita de vie. Tinta proprietarilor este de a atinge suprafata de 50 hectare, si asta in 7-8 ani. Obiectivul principal al cramei Avincis este obtinerea de vinuri de calitate din soiurile Cramposie selectionata, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Feteasca regala, Tamaioasa romaneasca, Pinot Gris, Negru de Dragasani, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Investitia la Avincis a fost una considerabila, tinand cont ca s-a realizat pe trei planuri – constructia cramei, renovarea conacului boieresc si reintinerirea plantatiilor, insa proprietarii nu se gandesc la ea ca la o reteta de afacere cu profit pe termen scurt sau mediu.