Avincis s-a lansat oficial in ziua de Rusalii (galerie foto)

Peste 300 de invitati, politicieni, oamenii de afaceri, producatori de vinuri, specialisti, reprezentanti HoReCa si ai mass-media, au participat luni, 13 iunie, la inaugurarea celei mai noi crame din Romania, Avincis.

Crama din Dragasani, afacere de familie a lui Irinel si Valeriu Stoica, a fost realizata dupa planurile renumitului arhitect Alexandru Beldiman, cel care s-a ocupat si de renovarea in totalitate a conacului boieresc de pe Dealul Dobrusa. Avincis exploateaza in acest moment peste 30 de hectare de vie, insa proprietarii au declarat ca intentioneaza sa ajunga la 50 de hectare de vita de vie, obiectivul principal al acestei noi afaceri fiind producerea de vinuri premium.

In cadrul evenimentului inaugural, echipa Avincis a prezentat si primele vinuri, Cramposie Selectionata, Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel din recolta 2010, dar si un cupaj rosu, aflat in plin proces de slefuire, vinuri produse sub atenta supraveghere a enologului francez Ghislain Moritz.