Bellini

Terasica dintre strazi

Publicitate
Ravago

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

bellini

Publicitate

Chiar daca mult mai celebra in zona Sincai din Bucuresti este Thalia (sau poate tocmai ca urmare a acestui succes), la intersectia dintre Timpuri Noi, Lanariei si Cuza Voda s-a deschis de ceva vreme inca un stabiliment destinat corporatistilor flamanzi si nu numai.

Dupa nume, dupa portul cu specific italienesc, Bellini pare sa faca parte dintr-un mic lant de astfel de localuri din Capitala, dar cronicarul n-ar putea baga mana in foc, chiar daca cuptorul de pizza cu lemne arata destul de imbietor ca sa te tenteze la o astfel de incercare, pentru a verifica daca buturugile care ard acolo sunt adevarate sau doar butaforie. Terasa (cu atatea meciuri ofertante, primul gand este sa stai afara) nu este mare, are doar vreo 12-14 mese puse direct pe pietris, insa reuseste sa fie destul de apetisanta.

La fel si meniul, care suna destul de bine: nu cuprinde doar multe feluri de pizza la cuptorul cu lemne despre care am vorbit, ci si niste snitele uriase acoperite cu salata verde bine asortata, fileuri de porc cu ciuperci de padure si coniac, diverse formate si retete de paste si un arsenal destul de vast de salate, pentru doamnele care nu se uita la meci, ci mai mult in oglinda. Fara sa fie prea bogata, lista de vinuri cuprinde cateva nume interesante din Romania: doi “printi” de la Vinarte, cateva SERVE-Vinul Cavalerului, Prahova Valley.

Evident, specificul fiind italienesc, apar si cateva vinuri de-acolo, dar si unele autohtone de colectie, din ani mai vechi. Serviciul e inegal: uneori foarte prompt (ba chiar trebuie sa fii atent la sticla de vin, sa nu dispara inainte de a se termina), alteori iti vine sa-i ceri ospatarului numarul de mobil, sa-i mai dai cate un bip sa mai treaca pe la masa. Un mare minus, daca vorbim de terasa, e ca nimeni nu s-a gandit ca scaunele tip regizor, pline, se vor afunda in pietris mai degraba decat mesele, drept pentru care, daca n-ai peste 1,80, risti sa te simti ca un scolar in clasa I, cu coatele ridicate la inaltimea umerilor.
Bellini
Str Lanariei nr 5
Tel: 0723-100.101