Consorțiu producător-distribuitor-furnizor de educație pentru promovarea conceptului BIO și BIODINAMIC în România

Anul 2023 marchează o premieră foarte interesantă pentru piața de la noi din țară și o aliniere la bunele practici care constituie deja tendințe bine formulate în economiile dezvoltate: a luat ființă, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile derulate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR, un consorțiu format din producător, distribuitor și furnizor de educație care și-a propus să contribuie în mod concertat la educarea publicului în ceea ce privește produsele BIO și BIODINAMICE. Membri fondatori sunt: Domeniul Bogdan SA (producător de struguri și vin), Crama Noastră SRL (distribuitor de băuturi), Asociația Winb Development (formator, furnizor de cursuri pentru personalul din restaurante și din retail), Ideas Funding Pack SRL (consultant). Vinul.Ro salută inițiativa și va ține la curent publicul cu acțiunile acestui demers care include, între alte activități: dezvoltarea și promovarea pieței de produse biodinamice în intreaga țară, precum și stimularea interesului consumatorilor pentru gama de produse biodinamice.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Beneficiile BIO și BIODINAMIC înseamnă mult mai mult decât sănătatea omului

“În calitate de cramă certificată BIO și BIODINAMIC – singura de acest fel din România – am participat la fondarea acestei inițiative din credința că viitorul producției agroalimentare trebuie să fie ȘI BIO și din dorința de a informa cât mai bine consumatorii în legătură cu beneficiile acestui tip de activitate, care nu se rezumă doar la sănătatea omenească, ci și la cea a mediul înconjurător”, declară Oana Stan, reprezentantă a cramei Domeniul Bogdan din Dobrogea.

“Am decis să ne implicăm într-un proiect major de comunicare a producției BIO cu speranța că, odată ce mesajul ajunge la conaționalii noștri, tot mai mulți consumatori dar și producători vor dori să îmbrățișeze această abordare sustenabilă și benefică”, afirmă Delia Banga, în calitate de administrator al distribuitorului Crama Noastră.

Publicitate
IPPU

Ce acțiuni concrete sunt planificate pentru promovarea BIO în România

Potrivit fondatorilor, calendarul de acțiuni asumat de către fondatorii consorțiului BIO se întinde pe o perioadă inițială de 10 luni și va cuprinde evenimente de informare si prezentare a agriculturii si produselor biodinamice prin activitati diverse ce se vor desfășura în mai multe orașe din tara, printre care București și Cluj-Napoca.

În cadrul acestor activități, mai multe categorii de audiență sunt vizate pentru a primi informații și explicații referitoare la producția BIO și BIODINAMICĂ și la beneficiile acestei abordări pe piața de profil din România. Partenerii fondatori au în vedere organizarea de conferințe cu reprezentanți ai mediului academic, astfel încât principiile BIO și BIODINAMICE să devină materii tot mai importante de studiu și să fie tot mai bine cunoscute în mediile care formează viitorii profesioniști, dar și masterclass-uri și cursuri de formare dedicate reprezentanților domeniului HoReCa de natură să permită o înțelegere aprofundată a produselor bio & biodinamice. Pe lângă toate aceste activități, evenimentul central al parteneriatului va fi organizarea primei expoziții/târg de produse biodinamice din România cu deschidere către publicul larg, în vederea popularizării printre influenceri și consumatori finali deopotrivă.