Boasca poate combate cariile

Anumiti compusi descoperiti in semintele si pielitele fermentate al strugurilor pot preveni cariile dentare, potrivit unui studiu american, citat de Decanter.com.Polifenoli specifici descoperiti in boasca de vin pot incetini bacteriile ce cauzeaza cariile, potrivit unui studiu publicat de revista americana “Journal of Agricultural and Food Chemistry”. Cercetarea stiintifica a fost realizata de catre oamenii de stiinta din cadrul Centrului Medical a Universitatii Rochester, impreuna cu cercetatorii Centrului Experimental Agricol din cadrul Universitatii Cornell. La acest studiu au mai participat si mai multi producatori de vinuri din regiunea Finger Lakes.

Publicitate

“Majoritatea alimentelor contin substante benefice si substante periculoase pentru sanatatea dentara. Anumiti compusi din boasca pot izola si anihila substantele periculoase”, a specificat Hyun Koo, unul dintre participantii la studiu.

Potrivit studiului, acesti polifenoli descoperiti in rezidurile de fermentare strugurilor, se diferentiaza de antibiotice prin faptul ca nu prezinta reactii adverse.

Publicitate
IPPU