Boicot in lumea vinului sud-african

Congresul National African (ANC) din Johannesburg indeamna la boicotarea vinurilor din Africa de Sud pentru sprijinirea lucratorilor din cramele din aceasta tara, care cer cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor de lucru, sustine www.europeanwineacademy.org.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Mlibo Qoboshiyane, purtatorul de cuvant al Easten Cape ANC, a sustinut ca lumea trebuie sa stie ca atunci cand cumpara un vin produs in Africa de Sud, sustine exploatarea muncitorilor din aceste crame, mai ales a lucratorilor de culoare. Aceste motive au fost cele care au stat la baza intrarii in greva a lucratorilor din zona De Doorns. Qoboshiyane a tinut sa sublinieze ca “industria vinului din Africa de Sud castiga foarte multi bani pe piata locala si internationala si de aceea cererile lucratorilor sunt realiste si pot fi suportate de catre angajatori”. Negocierile purtate cu premierului din Western Cape, Helen Zille, nu au dat rezultate, deoarece Alianta Democratica, partidul aflat la guvernare, este sprijinita financiar de catre producatorii de vin. Anterior discutiilor, Zille a trimis o scrisoare presedintelui Jacob Zuma, cerandu-i sa intervina in aceasta criza.

In regiune, in ultima perioada s-au inregistrat diferite accidente pe acest subiect: distrugerea unor depozite, diferite incendii, pagube pe culturi agricole. 10 persoane au fost arestate pentru violenta in public si intimidare.

Publicitate