Bucătăria GSM

Publicitate
Oprisor

Scris de Alexandra Holhos, Bonchef.Ro

In ultima vreme, pe piata au aparut tot mai multe aplicatii pentru telefoanele mobile „inteligente” (smartphones) legate de stilul de viata, printre care unele si de gastronomie, informeaza theiphoneappreview.com, citat de BonChef.Ro. Aceste aplicatii utile in bucatarie acopera totul de la banalul ceas de bucatarie (Kitchen Timer Pro) si tutoriale pentru gatit sushi (Teach Me Sushi), pana la cumparaturi online si retete.

Publicitate

Bucatarul Scott Anderson este creatorul functiei icooklive, o carte de bucate video, care include tutoriale de gatit pentru amatori, intermediari si experti in ale culinarului. Anderson, care a gatit pentru personalitati precum familia Beckham si Regina Angliei, sustine ca acesta este noul pas pentru cartile de bucate: „Cartile sunt bune pentru referinte, dar noua generatie vrea sa fie capabila  sa primeasca raspunsurile pe loc. Aplicatia poarta utilizatorul printr-o gama intreaga informatii utile, de la ingrediente si liste de cumparaturi pana la echipamentul necesar si tehnica de gatit. Efectiv, aveti in casa bucatarul vostru personal”. Un alt bucatar adept al acestui fel de tehnologie este Jamie Oliver, a carui aplicatie, „Mese in 20 de minute”, include videoclipuri si liste de cumparaturi care sorteaza ingredientele dupa raioane.

Tehnologia nu se limiteaza doar la bucatarie, ci vine si in ajutorul celor carora le place sa manance in oras. Ghidurile de restaurante precum The Michelin Guide si The Good Food Guide, care contin si aplicatii GPS, au mai multe avantaje fata de versiunile print. „Marele avantaj este ca nu trebuie sa iei cartea cu tine si ca informatia este foarte usor de accesat. La orice ora, puteti gasi restaurantele de care sunteti aproape, sortate dupa criteriile introduse.” spune Peter Harden, proprietarul ghidului Harden’s Restaurant Guide.

Nici rezervarea unei mese nu va mai fi la fel. Cei de la Toptable, local britanic, detin o aplicatie gratuita care permite utilizatorilor sa-si rezerve o masa din timp in oricare din restaurantele lor, dar si sa vada ofertele si reducerile valabile. Aceasta aplicatie, care a fost descarcata, pana acum, de 250.000 ori de pe iTunes, include un calculator de bacsisuri, mini recenzii, dar si o functie care sfatuieste ce vin merge cu meniul ales.