Cabernet Sauvignon Oprisor 2010, lansat pe piata din 6 septembrie

Cabernet Sauvignonul Oprisor (eticheta rosie), a devenit, in scurt timp dupa prima recolta, unul dintre cele mai apreciate si asteptate vinuri rosii superpremium de pe piata romaneasca. Editia 2010 a acestui vin, disponibila intr-un numar de numai 9.998 sticle, a fost lansata oficial pe piata incepand din 6 septembrie 2012 la un nivel de pret similar cu editia 2009, potrivit unui comunicat de presa al cramei.

Publicitate
Excursii

Pentru acest vin special am selectat parcelele de vie inca din primavara. Am avut grija de modul de taiere, pentru ca via sa dea recolta mica dar buna. Selectia strugurilor s-a facut dupa inflorire si inainte de parga, pentru a avea struguri de buna calitate”, a declarat enologul Liviu Grigorica, autorul acestui Cabernet. “Bineinteles ca si macerarea a fost un proces atent supravegheat, iar in functie de parcela, am avut perioade de macerare de la 7 la 20 de zile. Maturarea s-a facut timp de un an in baricuri din stejar frantuzesc si american, aflate la prima sau a doua folosire”, a mai precizat Grigorica.

Potrivit editorilor Vinul.Ro, care au degustat Cabernet Sauvignonul Oprisor 2010 inainte de lansarea oficiala si i-au acordat 88 de puncte, vinul se distinge printr-o “profunzime de invidiat si o evolutie progresiva, cu arome amintind de caise confiate, smochine, piele, iarba uscata si ciocolata, un corp atletic si un final exploziv-condimentat, in care taninurile puternice ii confera densitate, pe langa fructuozitatea plina, rotunda”. Editorii Vinul.Ro au mai notat ca “relativa tinerete nu reuseste sa-i puna in plan secund complexitatea aromatica, acest vin fiind extrem de promitator si pentru evolutia viitoare”.

Publicitate
IPPU

Crama Oprisor opereaza peste 250 de hectare de vie in localitatea cu acelasi nume din judetul Mehedinti, fiind proprietatea companiei germane Reh-Kendermann Gmbh din Bingen-am-Rhein. Totodata, Crama Oprisor este unul dintre cei mai importanti exportatori de vinuri purtand denumirea de origine Romania, din portofoliul acesteia facand parte marci precum Caloian, Maiastru, Smerenie, Passarowitz, Jderii, Calauza ori Cabernetul “Oprisor”.

[googleMap name=”Crama Oprisor” directions_to=”false”]Oprisor, Mehedinti, Romania[/googleMap]