Cafea gurmand – vinul gurmand

InterRhône (Interprofesionala vinurilor de pe valea Rhône, Franta) lanseaza un nou concept pentru promovarea consumului de vin: paharul gurmand, un echivalent in lumea vinului a cafelei gurmand, relateaza publicatia vitisphere.com. Paharul gurmand consta in asocierea unor minipreparate culinare sarate, tip aperitiv sau tapas, la un pahar de vin. Aceste minipreparate trebuie alese bineinteles in concordanta cu tipul de vin, cu aromele si gustul acestuia. In opinia interprofesionalei franceze acest concept se preteaza foarte bine vinurilor Côtes du Rhône, care se pot asocia cu o paleta mare de gustari ce se regasesc in mai toate tipurile de restaurant, baruri de vin, braserii, restaurante si in orice moment al zilei brunch, after work, aperitiv, etc. Inventatorii ideii au propus unor producatori de pahare sa creeze un suport pentru paharul de vin pe care sa fie servite, in asociere, micile gustari.

Publicitate
Gala Gastronomiei

Conceptul va fi lansat cu ocazia festivalului d’Avignon, la casa de vinuri d’Avignon si in braseriile, barurile si restaurantele din oras. El va fi ulterior extins la scara nationala in urmatoarele 6-8 luni. „Paharul gurmand se potriveste foarte bine noilor tendinte de consum, cu pauze din ce in ce mai scurte pentru dejun, un consum si buget limitat” sustine Aurélie Mauchand, responsabil de marketing al interprofesionalelor din Franta.