Calendarul primaverii 2011 – Federatia Somelierilor din Romania

Federatia Somelierilor din Romania a anuntat la inceputul acestei saptamani calendarul evenimentelor in care se va implica activ, ca organizator sau ca partener. Astfel pe langa evenimente, prezentari si degustari de vinuri, FSR va organiza si cursuri de formare profesionala, avand si o activitate publicistica bogata.

26-27 Februarie – Participarea la “Zilele Vinul.Ro”

Zilele Vinul.Ro continua cu editia a II-a, in 26-27 februarie 2011, doua zile de targ cu vinuri de excelenta, gustari asortate si expozitie de pictura. Vor fi prezenti la restaurantul Margo Lounge (str. Lipscani, nr 29-33) mai multi producatori din Dragasani: Agricola Stirbey, Casa de Vinuri Iordache si Via Sandu, unii dintre acestia participand in premiera la un astfel de eveniment.

Acest proiect a fost initiat de Vinul.ro pentru a oferi publicului din Bucuresti ocazia de a lua contact nemijlocit cu potentialul si oferta fiecarei regiuni viticole. Maestru de ceremonii va fi somelierul Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

3 Martie – Participarea la evenimentul “Taieturi Fine”, organizat de Fiskars-Bilancia

Fiskars si Bilancia, organizeaza la Centrul de Excelenta in Gastronomie AROMA, un eveniment care are drept scop testarea intr-o maniera inedita, exceptionala gama de cutite produse de Fiskars. Evenimentul este sustinut pe partea demonstrativa de Mikko Manninen, Marketing Manager Fiskars Brands Finland, zona de gastronomie va fi sustinuta chef-ului Antonio Passarelli – vicepresedinte al Federatiei Bucatarilor din Romania, iar vinurile oferite spre degustare vor fi povestite de somelierul Sergiu Nedelea- presedinte FSR.

5 – 6 Martie – Participarea la “Campionatul de Gatit in Aer Liber” – Iasi

“Cupa Moldovei – Iasi, Piata Unirii”, eveniment organizat de Fundatia Culturala ACEEA, gazduieste “Parada Somelierilor” sub egida FSR La eveniment vor participa Somelierul Marian Timofti, Somelierul Bogdan Dumitrescu, somelierii din Iasi, simpatizantii sau membrii ai asociatiilor afiliate FSR. Alaturi de prezenta extraordinara a expertului in formarea somelierilor Cornelia Toma, echipa va fi coordonata de presedintele FSR, somelierul Sergiu Nedelea.

11-13 Martie- Participarea la “Good Wine” Targul International de Vinuri

Federatia Somelierilor din Romania participa alaturi de Centrul de Excelenta in Gastronomie Aroma, la Targul International de Vinuri, organizat la World Trade Plaza, Bucuresti-Hotel Pullman. In cadrul manifestarii vor fi sustinute sesiunile de degustari si respectiv de asocieri oeno-gastronomice. Vor participa activ membrii Federatiei Somelierilor si ai Federatiei Bucatarilor.

One thought on “Calendarul primaverii 2011 – Federatia Somelierilor din Romania

Comments are closed.