Calendarul toamnei 2010 – Federatia Somelierilor din Romania

Nou infiintata Federatie a Somelierilor din Romania a prezentat la sfarsitul lunii, in cadrul unui comunicat de presa, bilantul participarilor la evenimentele si targurile oeno-gastronomice, organizate in tara.

Publicitate
Excursii

10-12 septembrie – Campionatul de gatit in aer liber – Cluj

In cadrul evenimentului au fost prezenti somelierii Sergiu Nedelea (presedinte FSR.), Cornelia Toma, Marian Timofti si Bogdan Dumitrescu, care au jurizat modul in care concurentii amatori si profesionisti, au asociat preparatele culinare cu bauturile. In cadrul ceremoniei de premiere au fost acordate premiile somelierilor si Cupa “Sergiu Nedelea” .

Publicitate
IWCB

22 Septembrie- -“Pretuim vinurile fara egal”- Real Hipermarket
La Hipermarketul Real din Cotroceni, FSR a fost prezenta prin somelierul Sergiu Nedelea care a fost invitat sa sustina lansarea noului catalog de vinuri.

24-26 Septembrie – Bucharest Food Festival
FSR a participat alaturi de maestri bucatari la demonstratiile culinare din cadrul evenimentului. De asemenea Federatia a organizat degustari de vinuri in asociere cu preparatele culinare. La standul FSR somelierii Nedelea Sergiu, Marian Timofti si Bogdan Dumitrescu au prezentat si oferit spre degustare vinuri din podgoriile romanesti ale Vinarte, Corcova si Basilescu.

25-26 Septembrie- Institutul Geologic al Romaniei

Institutul Geologic al Romaniei si Federatia Somelierilor din Romania au organizat la Muzeul National de Geologie sesiunea de informare “Geologia Vinurilor”. Au fost degustate de vinuri de la Vinarte, Corcova si La Vie. Reprezentantul FSR prezent la eveniment a fost somelierul Marian Timofti.

16 noiembrie – Barmaniada – concurs pentru somelieri

Barmania sustinuta de Asociatia Barmanilor din Romania, in colaborare cu Federatia Somelierilor din Romania, organizeaza a IV-a etapa a competitiei Barmaniada 2010 intitulata  “Somelier”. In cadrul acestei etape se vor juriza si premia competentele concurentilor privind aptitudinile de Somelier. Din juriu fac parte Sergiu Nedelea, presedintele juriului si somelierul Laurentiu Achim Avram, vicepresedinte FSR.