Caloian de Oprisor

Publicitate

Filosofia Cramei Oprisor, aceea de a scoate in evidenta caracteristicile pamantului oltenesc, nu ar fi fost completa fara gama Caloian, parte integranta a conceptului Oltenia Profunda. Vinuri atent lucrate, dar in acelasi timp sincere, prietenoase, cu arome intense si bine reprezentate. Albele din aceasta gama, Rhein Riesling Caloian 2011, Sauvignon Blanc Caloian 2011, ca de altfel si Rosé-ul Caloian 2011, vin cu o aciditate mineral-vegetala, ce le da un caracter de prospetime. Aceeasi aciditate se resimte si la vinurile rosii (Feteasca neagra Caloian 2011, Merlot Caloian 2010, Cabernet Sauvignon Caloian 2010), numai ca, de aceasta data, caracteristica este imbracata de taninuri coapte, care le sustin evolutia gustativa.

RHEINRIESLING CALOIAN 2011
IG Dealurile Olteniei • 12,5% vol. alc., sec
Arome intense, placute, cu senzatii florale si tonuri de polen, gutuie si hidrocarburi. Gustul este placut acid, bine inchegat, cu o textura astringent-cretoasa. Caracterul picant este echilibrat de notele dulci de mere, care dau finalului expresivitate.
Punctaj: 77 de puncte

Publicitate
Velvet

SAUVIGNON BLANC CALOIAN 2011
IG Dealurile Olteniei • 14% vol. alc., sec
Foarte intens aromatic, vinul etaleaza in nas arome tipice de flori de soc si citrice, alaturi de care se mai simt si niste tonuri interesante de vegetale (ardei verde). Rotund in atac, gustul este sustinut de o aciditate citrica, echilibrata de senzatii dulci de piersica. Fara sa fie prea complicat, vinul atrage prin stilul direct si prietenos.
Punctaj: 80 de puncte

CALOIAN ROSE 2011
IG Dealurile Olteniei • 14,5% vol. alc., sec
Culoarea sa intensa si stralucitoare se afla undeva intre cea a foii de ceapa si cea a somonului. Aromatic, inca de la primul nas, aduce tonuri proaspete de visine, puse in evidenta de o componenta citrica. Gustul are un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de tonuri citric-vegetale, postgustul fiind proaspat, vioi si placut, cu note de cirese si zmeura.
Punctaj: 76 de puncte

FETEASCA NEAGRA CALOIAN 2011
IG Dealurile Olteniei • 13,5% vol. alc., sec
Armonios si viguros, vinul dezvolta arome de gemuri de prune, piele, piper negru si drojdii. Gustativ este placut, dezvoltandu-se spre partea vegetala, datorita aciditatii. Pe atac este foarte suplu, iar pe final devine usor astringent, trimitand spre ierburi si miez de nuca.
Punctaj: 84 de puncte

MERLOT CALOIAN 2010
IG Dealurile Olteniei • 14% vol. alc., sec
Timpul petrecut la sticla a ajutat acest vin sa se rotunjeasca, sa se echilibreze. Dezvolta arome foarte intense de gemuri de visine combinate cu tonuri de bacanie (cutie de lemn, tabac, condiment). Gustativ este dens, cu taninuri coapte si postgust gemos, usor astringent, de miez de nuca.
Punctaj: 85 de puncte

CABERNET SAUVIGNON CALOIAN 2010
IG Dealurile Olteniei • 12,5% vol. alc., sec Un vin care atrage prin sinceritatea aromelor, unele foarte tipice, gemoase si intense. Olfactiv merge spre fructe confiate, miere si ciocolata, tonuri care se simt si in gustul care vine cu un plus vegetal de menta. Pare mai suplu in corp, pe final fiind usor tonic, cu tresariri condimentate si citrice.
Punctaj: 83 de puncte