Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2008 – etapa Azuga

In perioada 29 februarie – 2 martie va avea loc prima etapa a celei de-a doua editii a „Campionatului International de Gatit in Aer Liber”, eveniment culinar oferit de cei mai buni specialisti ai artei culinare din Romania, evaluati de un juriu international. Potrivit organizatorilor, aceasta etapa se va desfasura la Azuga, la Pivnitele Rhein&Cie 1892 – Cramele Halewood.

Publicitate
Excursii

Campionatul este un demers cultural, un spatiu al celei de-a „treia culturi”, menit sa inlesneasca apropierea, dialogul si comunicare reala pe toate palierele esentiale ale existentei. Probele pentru care pot opta cei inscrisi sunt: gratar, plita sau ceaun (pentru Sectiunea de mancaruri gatite in aer liber) sau hrana rece, dulciuri, creatie culinara si meniuri alternative (pentru Expozitia de arta culinara).

Presedintele juriului editiei din 2007, renumitul specialist Robert Rainford si-a exprimat bucuria de a fi din nou presedintele juriului pentru cele 3 etape, ba mai mult a anuntat ca va realiza o demonstratie gastronomica la sfarsitul campionatului. De asemenea, din juriu mai fac parte: Dumitru Burtea (presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism), Cornelia Ghisoi (maestru in arta culinara), Peto Istvan (presedintele Asociatiei Gastronomilor din Ungaria), Stefan Bercea (prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism), Dan Chisu (realizator TV) si Vlad Florica (maestru in arta culinara), observatorul oficial al competitiei fiind actorul Serban Ionescu.

Publicitate
Telna

Din programul evenimentului nu vor lipsi competitiile gastronomice contra-cronometru, expozitiile de arta culinara, demonstratiile oferite de maestrii invitati din Romania, Ungaria, Franta, Germania, concursurile cu premii pentru publicul spectator si degustarile de vinuri.

Cea de-a doua editie a Campionatul International de Gatit in Aer Liber este impartita in 3 etape: Azuga (29 februarie – 2 martie 2008), Constanta (jumatatea lunii iulie 2008), Gilau – Cluj (jumatatea lunii septembrie 2008).

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ impreuna cu producatorul de vinuri Cramele Halewood. Anul acesta portalul Vinul.ro este partener media oficial al evenimentului.