Captura record de vin falsificat in Vrancea

Aproape 22 de tone de vin impropriu consumului au fost descoperite, saptamana trecuta, de catre lucratorii din cadrul IPJ Vrancea, intr-un depozit din satul Faurei, judetul Vrancea.

Publicitate
Ravago

Vinul, produs de catre societatea Alcolprod SRL, purta eticheta “Vin de masa Fiii Trotusului” si era imbuteliat in sticle de 2 litri si un litru, specialistii descoperind, in urma unor analize preliminare, ca poate fi daunator consumului.
Administratorul societatii, Paul Banila (25 de ani), a fost pus sub urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 57 lit. b din Legea 244/2002 (a viei si vinului), cu referire la art. 297 al. 1 C.P. Potrivit acestuia, “falsificarea ori substituirea de marfuri sau orice alte produse, precum si expunerea spre vanzare sau vanzarea de asemenea bunuri, cunoscand ca sunt falsificate ori substituite, se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Toata cantitatea de vin falsificat a fost confiscata si data spre analiza, pe bunurile administratorului fiind pus sechestru asigurator, urmand sa se continue cercetarile in vederea tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate in falsificarea vinului.