Caravana Gustului by OSR 2011 – reformarea consumatorului roman

Organizatia Somelierilor din Romania 2011 pregateste un proiect inovator, al carui principal obiectiv este schimbarea atat gusturilor consumatorilor romani, cat si a pozitiei acestora fata de enogastronomie. Caravana Gustului va lua forma unui turneu national in cadrul caruia membrii OSR 2011, alaturi de invitati speciali din domeniul gastronomiei si al presei de vin, vor sustine mai multe prezentari de vinuri si cooking-showuri pentru consumatorii finali, dar si cursuri pentru lucratorii din HoReCa, menite sa ilustreze cat mai bine rolul cultural al vinului, in asociere cu gastronomia.

Publicitate
Casa Timis

Potrivit presedintelui OSR 2011, somelierul Marian Timofti, acest turneu este unul inovator pentru tara noastra atat prin amploarea lui – caravana deplasandu-se in mai multe orase ale tarii, cat si prin impactul pe care il va avea asupra gustului consumatorilor, datorita unei selectii diversificate de vinuri din diferite regiuni ale tarii.

„Succesul unei astfel de actiuni consta tocmai in varietatea selectiei impartiale de vinuri, in capacitatea noastra de a explica vinul si asocierile sale gastronomice, dar si intr-o buna mediatizare”, a afirmat Marian Timofti, adaugand ca proiectul se va desfasura pe o perioada de 6 luni, in mai multe orase ale tarii. Acest proiect a fost demarat in urma numarului tot mai mare de cereri de participare la cursurile organizate de OSR 2011.

Publicitate
Casa Timis

Timofti a anuntat ca organizatia sa va adresa catorva producatori si importatori de vin – dar si din randul furnizorilor de tehnologii si materii prime pentru bucatarie – invitatia de a deveni parteneri ai acestui prim „roadshow“ cu vinuri.

Printre avantajele acestui proiect, presedintele OSR 2011 a mai mentionat: costurile mai scazute de organizare (comparativ cu incercarea unui singur producator de a desfasura un astfel de program), plusul de credibilitate oferit de diversitatea de vinuri prezentate, dar si oportunitatea educarii personalului din locatiile HoReCa, prin desfasurarea de traininguri in orasele prin care va trece caravana.

Vinul.Ro saluta ideea de unire a producatorilor si importatorilor de calitate in demersul lor de a educa si deschide piata, in acelasi timp, daca proiectul se va realiza, publicatia noastra va urmari cu atentie si va reflecta pe larg desfasurarea acestui turneu.