Carla Bruni Sarkozy prezideaza licitatia de vinuri de la Beaune

Numele Sarkozy rasuna din nou in lumea vinului francez. De data aceasta nu datorita declaratiilor  fostului presedinte Nicholas Sarkozy, care dupa incercarea de a promova vinurile de Bourgogne a declarat ca de fapt el nu bea vin si ca avea in pahar suc de fructe, ci a fostei prime doamne a Frantei, Carla Bruni.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Anul aceasta Carla Bruni-Sarkozy va prezida a 152 a editie a Licitatiei de vinuri de la Beaune, anunta organizatorii evenimentului ce va avea loc pe 18 noiembrie la Hospices de Beaune, in Bourgogne. Cu o veche traditie in vanzarea si licitarea de vinuri, din anul 1945 Hospices de Beaune sustine in fiecare an actiunile unor organisme de caritate prin licitarea unui vin ales, intitulat “la Piece du President”. Astfel anul acesta Carla Bruni Sarkozy, presedinta evenimentului, isi va inscrie numele pe un butoi de 350 de litri de Corton Grand Cru – Cuvée Charlotte Dumay, din vanzarea caruia vor fi sustinute actiuni de caritate ale fundatiilor beneficiare: Fundatia Carla Bruni-Sarkozy si Fundatia Ideea, patronate de Gerard Depardieu si Guy Roux si dedicate cauzelor sociale si medicale.

Pentru anul acesta casa de licitatii Christie’s, organizatorul evenimentului, a adunat 44 de cuvee-uri dintre care 31 de vinuri rosii si 13 de vinuri albe. Cele 512 « piese » din licitatie se impart in 401 vinuri rosii si 111 vinuri albe.

Publicitate
IPPU

85 % din viile detinute de Hospices de Beaune sunt clasate premier Cru si Grand Cru.

Recolta 2012 este cea mai mica din ultimii 25 de ani, insa organizatorii se bazeaza pe faptul ca tocmai raritatea acestor vinuri, sprijinita de calitatea foarte buna vor suscita interesul pasionatilor de vinuri de Bourgogne.