“Cartea bucătarului profesionist” te-ar putea interesa oricum

Downgrading-ul făcut de către mulți corporatiști în căutarea unor pasiuni domestice după instalarea crizei financiare, înmulțirea emisiunilor TV dedicate gătitului, creșterea numărului de bloggeri și vloggeri culinari, conștientizarea tot mai mare a importanței alimentației au fost, în ultimii ani, doar câteva dintre semnalele că societatea în care trăim începe să recupereze una dintre “artele aproape pierdute” – gastronomia. În acest context, cel mai recent demers al autoarei Gabriela Berechet – “Cartea bucătarului profesionist” (editura Imprima) – este unul binevenit, de natură să ofere (nu doar profesioniștilor) necesarele repere solide privind practica gastronomiei.

Publicitate
Samburesti
https://www.facebook.com/VisualTeam
Volumul – unul solid la propriu și la figurat, cu cele aproape 600 de pagini – abordează în mod structurat aspectele teoretice și practice ale bucătăriei (bazele alimentației, igiena, nutriția și sănătatea, organizarea producției, tehnologiile de preparare, consumurile specifice și rețetarele, estetica gastronomică), ca și regulile de conduită profesională și personală într-un mediu social-economic extrem de solicitant, oferind în același timp dimensiunea cadrului economic și ecologic în care această activitate se desfășoară. Conținutul este de maxim interes nu doar pentru bucătari, așa cum ar sugera titlul, ci și pentru antreprenorii actuali sau viitori din domeniul HoReCa.

Gabriela Berechet este de profesie inginer de chimie alimentară, cu un doctorat în tehnologiile neconvenţionale şi impactul acestora asupra potenţialului nutritiv al alimentelor. Dincolo de solida pregătire teoretică de specialitate – care include numeroase stagii de perfecționare în Franța, Belgia, Cipru, Olanda – o bogată carieră practică și de trainer e de natură să completeze portretul unui profesionist de cea mai bună calitate: șapte ani ca inginer în producție și în departamentul de control tehnic și de calitate, elaborator de standarde ocupaţionale sau de evaluator al standardelor de pregătire profesională, autor de instrumente de evaluare a competenţelor dobândite pe altă cale decât cea formală, manager în proiecte de dezvoltare a resurselor umane din domeniul ospitalităţii, colaborator la reviste de specialitate, organizator de competiţii culinare, naţionale, manager al echipelor româneşti la competiţiile culinare internaţionale.

Lista lucrărilor de specialitate semnate ca autor sau coautor de Gabriela Berechet include „Pregătirea preparatelor culinare pentru pensiuni turistice şi agro-turistice” (2004), „Manualul Directorului de Restaurant” (2005), “Manualul practic al bucătarului” (2006). Una dintre devizele ei este preluată de la Pablo Picasso: “Învață regulile ca un profesionist, ca să le încalci ca un artist”. Puteți afla mai multe despre activitatea autoarei sau puteți comanda cartea pe site-ul GabrielaBerechetConsulting.ro

Publicitate
IPPU