Caru’ cu bere

Paine (de casa) si circ roman la Caru ‘cu bere
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€

Publicitate
Domeniul Bogdan

caru-cu-bere-terasaN-am vrut, intr-o prima faza, sa ma opresc asupra acestei terase. Dupa o perioada postrevolutionara de haos – cand ti-era si frica sa intri acolo, sa nu te muste de cap vreun ospatar batran si ursuz – de cand a fost renovat total, Caru’ cu bere a redevenit arhifrecventabil in peisajul Centrului vechi al Capitalei, si pe buna dreptate.

Berea casei, despre care se spune ca e fabricata dupa reteta originala de la 1879, arhitectura deosebita a cladirii restaurate perfect, picturile murale, vitraliile si lemnaria sculptata ori serviciul atent sunt cateva dintre atractiile care aduc la berarie aproximativ 1.000 de clienti zilnic, multi dintre ei straini dornici sa descopere, cu pasul si cu aparatele de fotografiat, farmecul discret al Bucurestiului. Tocmai de-aici, de la acest succes turistic neegalat de vreun alt restaurant, apar si surprizele: adevaratul spectacol nu este cel dinauntru, cand formatiile de dansuri populare (cu fote minuscule, ce-i drept) joaca in fata musteriilor cu masa plina de carnati vienezi, de Plescoi sau mititei ori ciolane uriase cu varza, ci afara! La o halba din berea casei (care merita incercata) sau la o sticla de bere bavareza autentica si un carnat fierbinte, impanat cu cubulete de cascaval si-o felie din painea de casa disponibila la Car, spectacolul micutei strazi Stravopoleos poate prilejui privitorului mai sadic scene extrem de vii: japoneze micute, cu cate trei camere foto la gat si una la ochi se impiedica si cad prin craterele si bordurile din asfalt, batranei americani care umbla cu cadrul de aluminiu sunt nevoiti sa topaie precum adolescentii la hora ca sa se fereasca din calea masinilor care trec pe-acolo (desi strada ar fi trebuit sa fie inchisa circulatiei auto).

Publicitate
Caloian

De la inaltimea podiumului de scanduri pe care sunt amplasate mesele, fericitul posesor al unui scaun pe terasa se poate desfata cu serviciul amabil si rapid al ospatarilor, simtindu-se in acelasi timp ca imparatii romani privind din loja principala pe crestinii azvarliti leilor, in arena. §i, daca pentru masa buna si berea rece sunt responsabili cei de la Caru’ cu bere, spectacolul strazii este gratuit, prin grija primariei.

Caru’ cu bere
www.carucubere.ro
Str Stavropoleos nr 3-5
Tel: 021-313.75.60

2 thoughts on “Caru’ cu bere

  1. Foarte draguta prezentarea.As avea de adaugat un lucru destul de ” intersant ” as zice eu. La mese mari de peste 8-10 persoane sau la persoane straine, nota de plata este incarcata cu mult peste valoarea ei. Se pot obtine bani si pe vin la carafa, paine de casa si in general tot ce e adus la gramada, pentru ca ei taxeaza asa zisa portie… care, daca nu esti atent cate grame este, risti sa dai pe o paine 10 RON.
    Pofta buna

  2. Da si mie mi s a intamplat! E foatre multa agitatie acolo ! Servicii de nota 7

Comments are closed.