Castigatori pe linie la Turnirul de vinuri de la Hilton

Turnirul de vinuri de miercuri, 23 ianuarie 2008, de la Hilton s-a dovedit un real succes: sala a fost arhiplina, membrii Clubului Diamond fiind, dupa toate aparentele, mai mult decat interesati de cele opt vinuri propuse de catre importatorul Lerida International.

Publicitate
Excursii

Formula aleasa de organizator, George Moisescu, a fost foarte bine primita: tablourile tanarului pictor Gabriel Pop (bursier „Sever Frentiu”) s-au bucurat  de interes din partea asistentei, iar cei patru tenori de la Distincto au emotionat realmente sala, atat in formula simpla cat si cu Iana, vocea feminina invitata special pentru acest eveniment.

Si, cum vinurile au fost subiectul principal al serii, trebuie remarcata dibacia cu care au fost acestea alese. Franta a fost reprezentata prin doua dintre cele mai cunoscute denumiri de origine – Chablis si Sant Emilion, Italia de doua toscane de la Banfi (Fontanelle si Summus), dar importatorul nu s-a ferit sa puna pe masa oaspetilor si vinuri din soiuri foarte putin cunoscute din Portugalia, de la Casa Ferreirinha, din Douro (un cupaj alb din Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca si Tinta Roriz si unul rosu din Malvisia Fina, Viosinho si Gouveio). Din Spania n-a lipsit, evident, Rioja: un Marques de Caceres alb, din soiul Viura, si un cupaj clasic al zonei, Marques de Caceres Rosu, din Tempranillo, Garnacha Tinta si Graciano.

Publicitate

Oaspetii au avut astfel ocazia sa judece atat vinuri cunoscute, cat si soiuri mai greu de gasit in Romania. Cum fiecare dintre cei prezenti a avut propria fisa de degustare, intalnirea de la Hilton a stabilit si o ierarhie a preferintelor membrilor Clubului Diamond din care, practic, toate vinurile au iesit castigatoare: chiar si ultimul vin clasat in acest turnir a avut un punctaj peste medie.