Castigatorii concursului “Strugurele de aur” 2011

Peste 70 de vinuri au fost medaliate in cadrul celei de-a cincea editie a Concursului National de Vinuri „Strugurele de Aur”, eveniment desfasurat in perioada 5-7 septembrie, la Alba Iulia.

Publicitate
Excursii

Potrivit reprezentantilor organizatorilor Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, Organizatia Nationala Interprofesionala a Vinului si Consiliul Judetean Alba, in cadrul competitiei de anul acesta au fost evaluate 180 de probe inscrise in concurs de catre producatori din toate zonele tarii, dintre acestea 47 fiind medaliate cu distinctii de aur, iar 27 cu argint.

Cele mai multe medalii au fost castigate de catre Jidvei, care a primit pentru vinurile sale 10 medalii (6 de aur si 4 de argint), urmat de Cramele Halewood, cu 7 medalii (3 aur, 4 argint), Carl Reh Winery – 5 medalii de aur si 1 de argint, Cramele Recas (5 medalii de aur) si Budureasca cu 3 medalii de aur si 3 de argint. Printre castigatori s-au mai numarat: Lacerta Winery (4 medalii de aur), USAMV Pietroasa (4 medalii de aur) Crama Basilescu (2 medalii de aur si una de argint), Vincon Vrancea (3 medalii de aur), Senator Wine (2 aur, 1 argint), SERVE (2 aur, 1 argint) si Vifrana cu 2 distinctii de aur.

Publicitate
IWCB

Presedintele concursului a fost Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, iar din juriu au facut parte degustatorii Dorin Popa, Arina Antoce, Cristian Tudor, Rodica Parau, Gabi Lacureanu, Ioan Namolosanu, Delia Statescu, Dorel Popa, Mihai Banita si Petre Badea.