Castigatorii concursului Maitres d’Hotel – Trofeul “Marian Bugan” 2010

Vlad Muresan, somelier la Hotel Opera Plaza – Cluj-Napoca, a fost desemnat de catre un juriu de specialisti drept castigatorul marelui premiu al celei de-a VIII-a editii a Concursului Maitres D’hotel – Trofeul “Marian Bugan”, eveniment desfasurat pe 19 noiembrie, la Hotelul Tiara, din Ploiesti.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Potrivit comunicatului de presa dat publicitatii de catre organizatorii concursului, locul I a revenit lui Bogdan Cojocaru, de la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, locul II lui Horatiu Vintan, de la Atlassib, din Sibiu, iar locul III Sandei Pirvu, de la Minerva ’92, din Bucuresti.

Juriul a fost prezidat de catre prof. Constantin Florea si a avut in componenta pe Cornelia Toma, director de studii la Lira Cop Creative, Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, somelier Bogdan Dumitrescu, Paul Soare, manager restaurant si somelier Daniel Zottu. Pentru a intra in finala concursului, concurentii inscrisi au trebuit sa sustina o proba teoretica, o proba de indemanare profesionala si sa realizeze o decantare. Dupa proba practica de decantare, descriere si servire a vinului, juriul a avut sarcina de a-i departaja cei patru finalisti, care intrecut la probele de filetare a unui peste (dorada in crusta de sare) si de pregatire a unui biftec tartar. In pauzele dintre sesiunile examenelor au fost degustate vinuri oferite de catre Domeniile Ostrov si de catre Lion-Gri.

Publicitate
IPPU